На Буковині безчинствує «політичний труп»: колишній кандидат в депутати звинувачує губернатора Папієва у фальсифікаціях та провокаціях

На Буковині безчинствує «політичний труп»: колишній кандидат в депутати звинувачує губернатора Папієва у фальсифікаціях та провокаціях

01.11.2012, 00:18

На редакційну адресу BukNEWS надішов лист із заявою кандидата у депутати Руслана Панчишина. Колишній мер Новодністровська стверджує, що результати волевиявлення в його окрузі фальсифіковано.

Заява до міжнародних представників, громадськості і ЗМІ.

Влада на Буковині  продовжує цинічно порушувати закони України і фальсифікувати вибори під покровительством голови Чернівецької ОДА Папієва. Хочу довести до вашого відома, що в 28 жовтня в день голосування на 204 виборчому окрузі Чернівецької області, проводився екзитпол. За підрахунками якого, кандидати отримали наступні результати: Семенюк (Партія  Регіонів)- 33%, Панчишин (опозиційний кандидат)-29%, Баласинович (УДАР)-19%, Каденюк-11%. Але за підсумками  результатів голосування Семенюк (Партії Регіонів) отримує – 57.5%??? Також сфальсифікована явка виборців, яка становить по 204 виборчому окрузі майже 70%. Всі попередні вибори на цьому окрузі явка становила до 50%.

Влада, яка перед виборами робила соціологію і побачила, що Панчишин становить для них реальну загрозу, оскільки між мною і їхнім кандидатом розрив не більше 5%, не стала ризикувати і пішла на зухвалі кроки. А саме, 27 жовтня вони опечатали мій виборчий штаб, який знаходиться в м.Хотин, де зберігалися 40 посвідчень спостерігачів від кандидата в депутати до Верховної Ради України Панчишина Руслана, чим повністю паралізували роботу моїх спостерігачів. На пропозицію керівника мого виборчого штабу Олексія Крикливця, що ми без постанови на обшук даємо дозвіл зайти в приміщення і провести огляд, працівники міліції тільки ховалися і відмовчувалися. Обшук вони провели 28 жовтня і звичайно нічого не знайшли, в них була одна ціль заблокувати посвідчення моїх спостерігачів.

В ніч з 27 на 28 жовтня працівники міліції виламували двері в квартирах, де проживали працівники мого виборчого штабу. Забирали їх в Хотинський райвідділ, де знущалися, залякували і говорили, якщо вони  не підпишуть того, що їм говорять - будуть сидіти в тюрмі. Цьому є відео підтвердження. До сьогоднішнього дня це безчинство  продовжується. Сфальсифікували кримінальну справу відносно працівників штабу, що нібито вони друкували і розповсюджували листівки про те, що Семенюк зняв свою кандидатуру з виборів, і тримають під вартою вже 4 день людину тільки тому, що він говорить правду і не піддається на їхній тиск.

В день голосування на тих дільницях, де були відсутні спостерігачі  від  кандидата Панчишина, бо посвідчення забрати зі штабу так і не вдалося, відбувалися наступні речі: бюлетені які були проголосовані на користь Панчишина, рахувалися за кандидата від влади Семенюка. Тому ми подаємо в суд, про визнання недійсними результатів голосування і про перерахунок на сорока дільницях голосів.

За цим всім безчинством стоїть одна людина, голова Чернівецької ОДА Папієв М., який на сьогоднішній день вже є «політичним трупом» і тому прикладає всі сили, щоб у Верховну Раду України по 204 виборчому окрузі пройшов хоча б його син Семенюк Артем.

Також хочу нагадати, що напередодні виборів ми зібрали майже 10000 підписів в Чернівецькій області за відставку голови ОДА Папієва М.

Прошу міжнародних представників звернути на ці факти особливу увагу,а ЗМІ не замовчувати такі порушення Законів України в Чернівецькій області.

з повагою, Панчишин Руслан   

Нагадаємо, свою версією подій оприлюднив сьогодні Сектор зв’язків із громадськістю УМВС України в Чернівецькій області 

 У зв’язку з виходом в деяких ЗМІ інформації про нібито незаконні дії працівників міліції стосовно опечатування приміщення виборчого штабу кандидата в народні депутати Панчишина Р.І., Управління МВС України в Чернівецькій області надає офіційний коментар.

За фактом перешкоджання вільному здійсненню громадянами свого виборчого права (ст. 157 ч.3 Кримінального кодексу України) прокуратурою області порушена кримінальна справа. В рамках розслідування цієї кримінальної справи в офісі штабу кандидата в народні депутати, працівниками прокуратури був проведений обшук та інші слідчі дії.

На підставі доручення прокуратури та згідно діючого законодавства України співробітники міліції забезпечували охорону опечатаного приміщення під час проведення цих процесуальних заходів.

Тому, звинувачення у незаконних діях працівників міліції, висвітлені у засобах масової інформації, є безпідставними та необґрунтованими.

Наразі кримінальна справа перебуває в проваджені прокуратури Чернівецької області.

1