Коли  прокуратура, міліція, СБУ грають третю чи четверту роль в процесі захисту надбання громади –  це абсолютно неприйнятно, - нардеп

Коли прокуратура, міліція, СБУ грають третю чи четверту роль в процесі захисту надбання громади – це абсолютно неприйнятно, - нардеп

02.06.2013, 16:57

Народний депутат України, голова облорганізації партії "УДАР" Роман Ванзуряк незадоволений тим, як силовики реагують на оприлюднені його політичної силою факти  можливих зловживань під час розподілу в Чернівцях квартир і земельних ділянок.

"Коли ми звертаємось зараз до Прокуратури і наштовхуємось на те, що вони признають, що там є факт певних протизаконних дій, але вони що говорять: ми знаємо, що там не передбачено, але прокурорських дій не вбачається. Ви знаєте, що коли йде мова про державне чи комунальне майно, то такі органи як Прокуратура, міліція, Служба безпеки і т.д. мають в першу чергу реагувати на це, бо це надбання громади і це треба захищати. І коли Прокуратура грає таку третю чи четверту особу у цьому процесі – то це абсолютно не прийнятно і я, як народний депутат буду все робити для того, щоб вони забезпечували виконання тих своїх посадових обов’язків, які є. І я думаю, що ми все ж таки будемо добиватись всіх цих речей", - стверджує Роман Ванзуряк.

З-поміж конкретних фактів депутат виокремлює такі: "Мої помічники поставили мені на стіл документи з приводу черговиків на квартири і виявилось, що в місті їх близько 8 тисяч. Є люди, які не отримали житло, але потребують його і отримали всі законодавчі підстави його отримати ще у 78-му, 80-му роках. Для мене було дуже великим питанням: чому хтось отримує першочергово, приїхавши в область – це, як правило, чиновники високого рангу, вся правоохоронна система, державні службовці, посадовці місцевого самоврядування і, на жаль, ці квартири роздаються, як колись при царствах чи королівствах – з плеча царського. Я коли зустрічався з чиновниками, які мають відношення до цього, говорив: чому ви не зробите кілька квартир для державних службовців, які приїжджають на Буковину тимчасово здійснювати певні посадові обов’язки – хай вони тимчасово проживають, поїхавши звідси – хай вони уступлять і це буде житло тимчасового користування. А то виходить так, що серед 190 виданих квартир житлового фонду чиновникам, з них близько 130 було приватизовано. Я думаю, що це є абсолютно неприйнятним у тих житлових умовах і в тій ситуації, які на сьогоднішній день перебувають Чернівці".

Або такий факт: "я ні з ким не зводжу ніяких рахунків, єдине – якщо мною чи іншими народними депутатами подається багато ініціатив, викриваються певні схеми, поступає дуже багато різних звернень громадян, де грубо порушуються права і свободи людини і коли ти звертаєшся, а немає абсолютно ніякої реакції…до прикладу, нещодавня інформація – ви знаєте, що в парковій зоні на вулиці Олімпійській є три будинки, які збудовані абсолютно незаконно і дані міською радою певним особам, які мають відношення до вищого чиновництва, вони там забудували будинки і якимось чином хотіли це узаконити. Ми це призупинили..."

Причиною такої беззубості силовиків, на думку нардепа може критися, зокрема, й в такому:  "нещодавно була оприлюднена інформація з приводу представника прокуратури, який замість того, щоб наглядати за виконанням чи прийняттям рішень виконкомом міської ради, зайняв дуже добру позицію для себе – отримав земельну ділянку, отримав житло у розмірі 100 квадратів і за тією інформацією, яку ми на сьогоднішній день маємо, там члени його сім’ї теж отримали. Я думаю, що це є як раз та корупційна схема, яка добре та чітко вироблена та усіх влаштовує. Але вона не влаштовує громадян і жителів нашого міста".

Інформаційний партнер програми „Суть речей” на радіо Станція 103.2 ФМ НІА "BukNews: Всі новини Буковини".

1


КОМЕНТАРІ (1)

Цікаво, що на це заперечить Демидов. Певно теж у черзі на шарову квартиру. Як і великий прокурор-пенсіонер Коваль. Торік офіційно накував собі півмільйона доходу. Міг би і за свої власнігроші купити квартиру у Чернівцях, а не брати державну. Бо їм бачте положено. А людям не положено жити нормально? Але звідки то візьметься при таких горе-керівниках. Віталька - той що Кличко, а не наш - заціди їм у пику.

avatar

УДАР

02 червня 2013 12:42