Кого підтримав Куліш у конфлікті між Ющенком і його партією?

Кого підтримав Куліш у конфлікті між Ющенком і його партією?

27.01.2013, 03:32

Блокування роботи керівних органів партії свідчить про спробу Віктора Ющенка і його оточення розколоти "Нашу Україну". Про це в суботу на прес-конференції заявив голова політради партії Сергій Бондарчук, передає кореспондент "Української правди".

За словами Бондарчука, з наказу Ющенка у суботу була проведена нелегітимна нарада членів політради.

"Лідер партії не має жодних прав і обов’язків, в цьому закладений основний конфлікт. Дії Ющенка ведуть до розколу партії", - сказав він.

Водночас голова центральної ревізійної комісії партії Юрій Макух повідомив, що його і ще двох голів обласних організацій не пустили на засідання політради під головуванням Ющенка.

За його словами, до них вийшли Ірина Ваннікова, Валентина Руденко та Петро Ющенко, які в некоректній формі не дозволили їм долучитися до засідання.

Засідання політради "Нашої України" на чолі з Бондарчуком відбулося в суботу о 12:00 у партійному офісі по вул. Спаська, 37. На ньому були присутні 18 голів обласних організацій "Нашої України" з 27-ми.

Водночас у готелі "Київ" о 12:00 відбулося засідання політради партії під головуванням Ющенка. Як повідомила УНІАН член політради партії Ірина Ваннікова, на цьому засіданні зібралася більшість членів політради – більше 50, тоді як всього у складі політраді трохи більше 90 осіб.

Головою Чернівецької обласної організації  партії Наша Україна є колишній губернатор Буковини Володимир Куліш. Під час останніх парламентських виборів Володимир Куліш спричинив скандал, коли підтримав кандидата від Партії регіонів. Пояснювати поведінку голови облорганізації своєї партії довелося навіть екс-президенту Віктору Ющенку.

- Я розмовляв з Кулішем і він мені сказав: я цього інтерв’ю не давав, - сказав В.Ющенко.

Нагадаємо, йдеться про агітаційний випуск газети "Свобода слова", в якій Володимир Куліш підтримав кандидата на окрузі №204 (м.Хотин) від ПР Артема Семенюка.

Ющенко не зміг провести політраду "Нашої України" через розкол у партії

У "Нашій Україні" призначили два засідання політради в різних місцях. До Ющенка прийшли 47 членів з 90, але все одно не вистачило одного голосу.

Засідання політради партії "Наша Україна" відбудеться 9 лютого, повідомила агентству "Інтерфакс-україна" член політради Ірина Ванникова.

Вона розповіла, що в суботу, 26 січня, на зустріч членів політради партії, яка проходила на вул. Грушевського в Києві, прийшло більше 50 людей, які підтримують лідера партії Віктора Ющенка. "Прийшло понад 50 осіб, але не всі були членами політради, не вистачило одного голосу для проведення засідання. Було 47, а кворум складає 48. Було прийнято рішення провести розширене засідання президії", - розповіла Ванникова.

Раніше на сайті партії і в повідомленні прес-служби були вказані різні адреси проведення цього заходу: на Грушевського і на Спаській.

Як зазначила Ванникова агентству УНІАН, "рейдерське захоплення партії тими невеликими силами, які зібралися на Спаській, не вдався. Грубе порушення статуту партії не може забезпечити такі сумнівні перемоги, так же, як і авторитет Сергія Бондарчука в партії. Його роль у виборах-2012 полягала в спостереженні за цим процесом. Жодного кроку, спрямованого на поліпшення результату партії на виборах, Сергій не зробив, тому що це неможливо зробити, перебуваючи за кордоном протягом двох місяців. Ні про яке фінансування партії Сергій також говорити не може, бо не дав жодної копійки в розвиток Нашої України".

Голова політради "Нашої України" Сергій Бондарчук заявив, що дії Ющенка спрямовані на розкол партії

"Я ще раз хочу сказати, що особисто мені не зрозуміло, з яких причин потрібно було змінити адресу (проведення політради). Я не хотів би зараз говорити про розкол, але вважаю, що дії Віктора Андрійовича Ющенка ведуть до розколу в партії "Наша Україна", - сказав він на прес-конференції.

За матеріалами: Інтерфакс-Україна

1


КОМЕНТАРІ (3)

пасечнику мало виявилося знищення України...він і на партії НУ вирішив поупражнятися...хоча всі порядні розумні політики ще перед виборами її покинули - бо чого можна ще чекати від ІУДИ????

avatar

Светочка Светличная

27 січня 2013 09:40

Ющу доля партії до лампочки, він свого домігся, приніс в зубах своїм господарям 1%.

avatar

Mich

27 січня 2013 13:56

Дивна якась замітка. Аффтар трохи той-во - замість того, щоб взяти коментар у самого Куліша і зясувати всі обставини, він з незрозумілою метою виставляє купу тексти невідомо для чого. Чи може він гадає, що читачі будуть у Куліша коментар брати, а потім подзвонять йому й скажуть про результат?!

avatar

Дмитро

28 січня 2013 13:54