Когнітивний дисонанс Кличка: Якщо забити в google словосполучення 'відставка міського голови - Фірташ', то з'явиться безліч заяв та статтей у ЗМІ про зв'язок 'системи намісництва' і цього знаменитого пана: починаючи від Чернівців і завершуючи Черкасами

Когнітивний дисонанс Кличка: Якщо забити в google словосполучення "відставка міського голови - Фірташ", то з'явиться безліч заяв та статтей у ЗМІ про зв'язок "системи намісництва" і цього знаменитого пана: починаючи від Чернівців і завершуючи Черкасами

22.09.2013, 04:38

Я якось геть зовсім розгубився із розумінням поведінки Віталія Кличка: інколи складається враження, що він бореться сам із собою, а інколи – що він думає чужою головою.

Ось взяти хоча б його останню заяву про необхідність негайного проведення виборів міських голів в чотирьох обласних центрах. "В Україні створюється система намісництва. У столиці вибори незаконно не призначені.

Вже 4 обласні центри – Чернівці, Черкаси, Херсон, Миколаїв – не мають міських голів. Те саме стосується низки райцентрів – Кам'янки, Жмеринки, Охтирки та інших. Незаконний наступ влади на місцеве самоврядування триває. Ми повинні припинити це беззаконня", – сказав Кличко, як нокаутував. І правильно все ніби сказав, бо то таки беззаконня.

Навіть автори цього беззаконня відомі: зокрема, експерти, політики відверто говорять, що до створення системи намісництва ніби то має безпосередню участь газовий олігарх Дмитро Фірташ.

Якщо забити в google словосполучення "відставка міського голови - Фірташ", то з'явиться безліч заяв та статтей у ЗМІ про зв'язок "системи намісництва" і цього знаменитого пана: починаючи від Чернівців і завершуючи Черкасами.

Черкаси – то лише останній приклад, але й дуже знаменитий, бо наочно демонструє, як гнів поважної людини може перекреслити народне волевиявлення: на парламентських виборах по черкаському округу балотувалася Валентина Жуковська, давня соратниця Дмитра Васильовича, і тодішній мер Черкас Сергій Одарич її відверто підтримував.

Ніби-то домовленість була така, - керований пані Жуковською хімгігант "Азот" інвестує в місто чималі кошти, пан Одарич – інвестує у виборчу скарбницю кандидата свій рейтинг, натомість пан Фірташ отримує статус почесного громадянина міста.

Дмитро Васильович свій статус отримав, а Валентина Борисівна депутатство – ні, звинувативши у всьому мера Черкас. В одному інтерв'ю Сергій Одарич сказав, що за день до виборів до нього особисто приїжджав глава адміністрації Президента Сергій Льовочкін (знаний як партнер Фірташа): "Я зустрічався з ним у суботу, напередодні голосування.

Він просив зробити все, щоб Валентина Борисівна стала народним депутатом. Коли я сказав, що не бачу для цього можливостей, бо виборча кампанія програна, Сергій Володимирович відповів: "Ну все одно від вас багато залежить, зробіть так, щоб вона стала депутатом"".

Жуковська вибори програла, вибори зірвано, і вже через короткий час "по щучому велінню" зібралося 40 депутатів міськради і під дивним приводом проголосували за відставку міського голови Черкас. Цікаво, що депутати від УДАРу теж підтримали імпічмент Одаричу, а місто в екстреному порядку, мало не за півдня було обвішане біг-бордами "Черкасам потрібен чесний мер. Віталій Кличко".

Виявляється, Віталій Володимирович знає про встановлення "системи намісництва" не з чужих уст, а тепер намагається її розламати. Погодьтеся, дивно якось виходить.

Подібна історія і з Київрадою, про вибори до якої так вболіває Віталій Володимирович. Неофіційним куратором Києва від влади вважається Сергій Льовочкін, і "скасування" виборів міської ради журналісти часто приписують в заслугу саме йому. І ось: як в цій ситуації себе поводить лідер УДАРу Віталій Кличко?

Якщо мені не зраджує пам'ять, то він не взяв участі в жодному із штурмів мерії. Навіть рафінований Арсеній Яценюк отримав кулаком беркутівця межи очі, але лідера найгрізнішої політсили в цих політичних спецопераціях помічено не було. І кожного разу були якійсь справи: то приватна поїздка до Німеччини, то політичне турне до Врадіївки.

Врадіївка – то ще окрема історія. В країні за останніх півтора-два роки трапилося низка жахливих злочинів на грунті сексуального насилля. Але ні Оксану Макар, ні інших жертв Кличко не відвідував, а ось Іринку Крашкову із Миколаївщини провідав особисто.

Цим не обмежилося, бо соратник Віталія Володимировича – народний депутат від УДАРУ очолив та повів на Київ так звану Врадіївську ходу. І все було б нічого, якби ця хода не виникла в момент кульмінаційного протистояння глави президентської адміністрації Льовочкіна та міністра внутрішніх справ.

І після справжнього, живого і спонтанного протесту в Врадіївці виникли дуже дивні штурми міліцейських управлінь у Києві та Фастові, а також очолювана УДАРом хода.

Ці події активно активно висвітлювалися на телеканалі Інтер (власники Фірташ та Льовочкін), деякі активні журналісти вже заговорили про другу коліївщину, але протести як виникли, так враз і погасли.

І лише потім ми дізналися, що то були елементи адміністративної війни глави Адміністрації Президента Сергія Льовочкіна та глави МВС Віталія Захарченка. В медія давно ходять чутки, що міністр ось-ось займе місце Сергія Володимировича, через що в них взаємини і не склалися.

Уважно проаналізуйте голосування УДАРУ і його лідера у Верховній Раді, і пазли складатимуться ще простіше: то голосування за відставку глави уряду пропустить, то несподівано дасть голоси за призначення суддів, проти яких виступає опозиція… то провалить збір підписів для внесення законопроекту по змінах до Конституції щодо судової реформи.

Ким фінансується Віталій Кличко, - дізнатися не складно. Для цього можна знову ж таки скористатися google, або співставити факти, викладені у цій статті, або ж просто спостерігати за його діяльністю. Він промовляє красиві європейські гасла, он за самоврядування заступився, але особисто у мене не виникає враження, що він думає своєю політичною головою.

Тому гасла у нього одні, правильні, красиві, гарно причесані, але дії часто розбігаються з отією красотою. І про це дедалі активніше говорять в об'єднаній опозиції. І публічні звинувачення – лише питання часу. Певно вже не тривалого.

Джерела фінансування – це важливо, вони є у Арсенія Яценюка, і Олега Тягнибока, я навіть не виключаю, що вони – ті ж самі, що й у Кличка… Але в кожного політика повинен при цьому залишатися ще й стрижень.

Орест Сохар

Джерело: tsn.ua

1


КОМЕНТАРІ (4)

А що не так ?  Загальноукраїнська картинка є відображенням в Чернівцях. Щось несхожим є те , що Буковинський Удар є частиною  опозиції.

avatar

Ом

22 вересня 2013 00:04

А Ви бачите десь у нас опозицію?? Покажіть

avatar

До Ома

22 вересня 2013 00:27

Єдина опозиція у нас це Горук.

avatar

Інна

22 вересня 2013 10:15

Не трогайте Горука, он больной на голову

avatar

горук пыдарас

22 вересня 2013 10:28