Книгу про одного з ректорів Чернівецького університету Євгена Ерліха науковців України, Швейцарії і Словаччини презентували у Чернівцях

Книгу про одного з ректорів Чернівецького університету Євгена Ерліха науковців України, Швейцарії і Словаччини презентували у Чернівцях

16.06.2018, 11:24
Це спільна праця вчених України, Швейцарії і Словаччини

У читальному залі наукової літератури відбулася презентація та урочиста передача спільної праці вчених України, Швейцарії і Словаччини, а саме – бібліографічного покажчика у фонди Наукової бібліотеки ЧНУ.

Авторами покажчика є доктор юридичних наук Сергій Нежурбіда та головний бібліотекар Наукової бібліотеки ЧНУ Марія Дячук, а перекладачем та літературним редактором видання Славка Томашікова – керівник Центру Британських та Американських студій університету Павла Йозефа Шафарика в Кошицях.

Видання презентував автор вступної статті до видання науковий директор Європейського інституту юридичної психології у Цюриху почесний професор Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича д?р Манфред Ребіндер – основний дослідник життя Ерліха та автор великої кількості праць про наукову діяльність засновника соціології права, видатного професора Чернівецького університету Євгена Ерліха.


Є. Ерліх народився та проживав у Чернівцях.  Був деканом юридичного факультету, а з 1906 по 1907 роки – ректором Чернівецького університету. Австрійський та український правознавець,  доктор соціології права, один із засновників юридичної соціології, як науки. Світове визнання серед теоретиків права професору Ерліху принесли дослідження в галузі права, які він виклав у 70 друкованих працях.

 Частину видань з фондів  наукової бібліотеки, на основі яких і було створено покажчик, а саме – прижиттєві праці Є. Ерліха, а також книги подаровані Манфредом Ребіндером бібліотеці у різні роки було презентовано на виставці.

 Джерело: https://pogliad.ua/

У Чернівцях презентували книгу про одного з ректорів ЧНУ
1


КОМЕНТАРІ (1)

Якби Ерліх побачив, яких невігласів випускає наш юрфак і як самі ж чернівецькі юристи топчуть його "живе право", помер би двічі.

avatar

невдячні нащадки

17 червня 2018 22:38