Ключову депутатську комісію з питань бюджету у Чернівецьких міській і обласній радах очолили представники партії 'Європейська солідарність' Петра Порошенка

Ключову депутатську комісію з питань бюджету у Чернівецьких міській і обласній радах очолили представники партії "Європейська солідарність" Петра Порошенка

24.12.2020, 15:11

Під час другого пленарного засідання першої сесії новообраної Чернівецької обласної ради депутати затвердили кількість та склад постійних комісій ради. 

Бюджетну комісію очолив депутат від партії «ЄС» Іван Шевчук. Окрім голови комісії її членами стали 10 депутатів облради. 

На черговому засіданні депутати Чернівецької міської ради VIII скликання визначилися зі складом та керівниками профільних комісій. Про це повідомляє   Чернівецька міськрада.

Комісію з питань бюджету та фінансів очолив депутат від "Європейської солідарності" Василь Максимюк, який до цього часу керував цією ж комісією.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: По дві комісії в облраді отримали "Єдина альтернатива" і "Європейська солідарність", по одній - ОПЗЖ (найчисельнішу), Аграрна партія, "За майбутнє", "Батьківщина" і переможець виборів в області партія "Слуга народу"

 Сьогодні депутати облради ухвалили бюджет Чернівецької області на 2021 рік.

Відповідний проєкт рішення підтримали усі 57 присутніх у залі депутатів.

Депутати Чернівецької обласної ради більшістю голосів ухвалили обласний бюджет на наступний рік. Після виступу доповідачки Анжели Дякової, директорки департаменту фінансів Чернівецької ОДА та тривалих дискусій у сесійній залі, депутати ухвалили, проєкт рішення зі змінами та доповненнями.

«Визначити на 2021 рік:

- доходи обласного бюджету у сумі 1682257,460 тис. грн, у тому числі доходи загального фонду – 1289637,6 тис. грн, доходи спеціального фонду – 392619,860 тис. грн, згідно з додатком №1 до цього рішення;

- видатки обласного бюджету у сумі 1679807,460 тис. грн, в тому числі видатки загального фонду – 1256087,6  тис. грн, видатки спеціального фонду – 423719,860 тис. грн», - йдеться у проголосованому проєкті рішення.

Доповідачка зазначила, що дохідна частина обласного бюджету з урахуванням трансфертів з державного бюджету на 2021 рік на 226, 9 мільйонів гривень менша, ніж затверджено на 2020 рік.

Серед видаткової частини запитання у депутатів виникли щодо розміру резервного фонду. Анжела Дякова роз'яснила, що більше 8 мільярдів гривень передбачили лише для боротьби з коронавірусом, які будуть використовувати у разі погіршення епідемічної ситуації в регіоні. Крім того, ще понад 5 мільйонів гривень буде резервних коштів на ліквідацію можливих надзвичайних ситуацій.

Джерело: https://acc.cv.ua/ 

1