Клічук визнав, що не виконав одну з головних передвиборчих обіцянок про аудит комунальних підприємств

Клічук визнав, що не виконав одну з головних передвиборчих обіцянок про аудит комунальних підприємств

19.03.2021, 10:15

У Чернівцях керівництву міськради не вдалося провести аудити на всіх комунальних підприємствах міста через нестачу документації та звільнення ключових працівників.

Про це міський голова Роман Клічук повідомив сьогодні у прямому ефірі на своїй сторінці у Facebook.

За його словами, проводити перевірки керівництво міськради почало з перших днів роботи у ратуші, і наразі повністю завершено аудит на комунальному підприємстві "Чернівціспецкомунтранс".

"Я хочу повідомити, що згідно з результатами цих аудитів будуть прийняті рішення – і кадрові, і управлінські", – сказав Клічук, додавши, що результати перевірки оприлюднені на сайті міськради.

Водночас Клічук сказав, що наразі триває аудиторська перевірка на комунальному підприємстві "МіськШЕП".

Проте керівництво міськради наразі не змогло провести аудит в аеропорті "Чернівці" та на комунальному підприємстві "Чернівецьке тролейбусне управління".

"Щодо аудиту, який ми мали би провести в аеропорту... Ми зіткнулися з тим, що бухгалтерія з аеропорту за попередні роки була вкрадена екс-керівництвом. Тому, провести в аеропорту бухгалтерський аудит складно. Є лише дані про перевірки КРУ, яка нарахувала крадіжок на 8 млн грн", – сказав міський голова.

"Аудиторська перевірка планувалась і в Чернівецькому тролейбусному управлінні. Але практично всі керівники, які мали би відповідати й організовувати звіти, написали заяви на звільнення. Тому, маємо такі складнощі", – додав Роман Клічук.

 ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Зробимо все, щоб на цих компаніях були меншими крадіжки і втрати": Клічука вразив "неймовірно величезний штат" окремих комунальних підприємств

Як відомо, напередодні виборів міського голови Чернівців кандидат на цю посаду Роман Клічук називав одним зі своїх найперших завдань після перемоги провести за власні кошти аудит на комунальних підприємствах та у структурних підрозділах Чернівецької міської ради, а також поінформувати громаду міста про результати цієї перевірки.

Джерело: https://molbuk.ua/

 

1