Клічук поки не вирішив, чи підтримувати футбольний клуб «Буковина» з бюджету Чернівців (+КОМЕНТАР ЧЕРНІВЕЦЬКОГО МІСЬКОГО ГОЛОВИ)

Клічук поки не вирішив, чи підтримувати футбольний клуб «Буковина» з бюджету Чернівців (+КОМЕНТАР ЧЕРНІВЕЦЬКОГО МІСЬКОГО ГОЛОВИ)

27.01.2021, 08:51

Як раніше повідомляла пресслужба ФСК «Буковина», президент клубу Вадим Заяць провів ряд робочих зустрічей із очільниками міста та області. Під час них обговорювали питання фінансової підтримки головної футбольної команди краю у 2021 році. Однак якщо керівники обласної та районної рад пообіцяли допомогти клубу, то новообраний чернівецький міський голова поки не висловив чіткої позиції щодо підтримки «Буковини».

На зустрічі із Вадимом Заяцем міську владу, крім Романа Клічука, представляли заступник мера Юрій Лесюк, а також колишній президент «Буковини» й нині депутат Чернівецької міськради Сергій Гринюк. Останній прийшов виконувати роль радника міського голови з футбольних питань.

Вадим Заяць прозвітував про виконану роботу, а також презентував мерові план розвитку «Буковини» на поточний рік. Зокрема, акцентував на тому, що навіть у кризовому 2020 році клуб зміг зробити значний крок уперед у всіх аспектах. У іміджевому та маркетинговому – оновили емблему «Буковини», домовились про нове екіпірування від відомої у всьому світі фірми, почали співпрацю із декількома партнерами і спонсорами. У спортивному – вперше за останні роки команда не перебуває у «зоні вильоту», а впевнено посідає позицію в середині турнірної таблиці та дає бій лідерам чемпіонату. Щоб закріпити ці позитивні зміни, від перших осіб міста потрібні гарантії про те, що клуб із понад 60-річною історією у 2021 році не залишиться без допомоги від міста, яке представляє на всеукраїнському рівні.

Тож президент «Буковини» намагався аргументовано пояснити Романові Клічуку, що без фінансової підтримки міської ради команді у весняній частині сезону доведеться сутужно. Адже кошти з обласного бюджету та спонсорська допомога не покриють усіх витрат, необхідних для функціонування професійного клубу Другої ліги.   

Окрім того, мерові розповіли про амбітний проєкт виходу «Буковини» вже в найближчі роки до Першої ліги. Фінансову та безпосередню участь у ньому були готові взяти представники «Chernivtsi Business Group» – клубу молодих та прогресивних підприємців міста. Вони розраховували почути від міського голови про готовність долучитися до цього процесу, однак не отримали конкретної відповіді, тому наразі проєкт згорнуто.

Загалом зустріч президента «Буковини» із найвищими представниками міської влади не принесла позитивних для клубу результатів. Тому цілком імовірно, що у поточному році головна футбольна команда краю може не отримати жодної копійки з бюджету Чернівців.

 Детальніше про цю ситуацію та про плани клубу розповімо під час пресконференції. Дату та місце її проведення повідомимо згодом.   

Джерело: https://bukfc.com/ua/potochnij-sezon/novini/zustrich-prezidenta-bukovini-iz-merom-chernivcziv-ne-prinesla-rezultativ/ 

КОМЕНТАР ЧЕРНІВЕЦЬКОГО МІСЬКОГО ГОЛОВИ РОМАНА КЛІЧУКА:  

1