Клічук не знає, чому Каспрук і Продан завалили заміну водопровідних труб, яка повинна була розпочатися ще минулого року

Клічук не знає, чому Каспрук і Продан завалили заміну водопровідних труб, яка повинна була розпочатися ще минулого року

11.02.2021, 22:22

Чернівецький міський голова Роман Клічук зустрівся з представниками німецького банку KfW, який має надати місту позику на проект модернізації водоканалу. За умовами договору, для отримання кредиту Чернівці починні виконати спочатку свої зобов’язання. Тобто замінити труби на аварійних частинах водогону.

Саме цим у першу чергу і займуться, пообіцяв роман Клічук під час прямого ефіру, пише molbuk.ua.

"Ми зустрічалися з з представниками банку KfW. Обговорили, що серед наших зобов’язань по кредиту у першу чергу нам потрібно зробити заміну труб на аварійних частинах водогону. А далі будемо поступово проводити заміну водомережі по всьому місту. На жаль, мережа знаходиться у дуже занедбаному стані", - сказав Клічук.

Мер додав, що поки не з’ясував причину, чому робота з реалізації проекту "застрягла", хоча й могла вже розпочатися торік.

"Заміна труб повинна була проводитися ще минулого року. З незрозумілих поки мені причин ця робота була завалена і це все відтермінувалося. Якби вона була організована належним чином, ми до кінця осені могли би перейти із заміною хоча би аварійних труб. Зараз же за цих майже півтора місяці зробити все дуже складно", - зазначив Роман Клічук.

Клічук пообіцяв, що кошти на втілення проекту шукатимуть і з банком співпрацюватимуть.

"З німецьким банком продовжуємо співпрацювати. Уже кожна лінія мережі намальована. Загальна сума величезна – це декілька десятків мільйонів євро. Сподіваюся, що в невдовзі ми зможемо хоча би позакривати ці діри в трубах, щоби ліквідувати постійні пориви. Щойно знайдемо кошти, обов’язково продовжимо те, що не закінчили попередніми роками", - пообіцяв мер.

Нагадаємо, з липня 2020 року містом керував екс-секретар міськради Василь Продан.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Затримка модернізації Чернівціводоканалу коштуватиме чернівчанам додатково ще майже 7 млн грн в тарифі на воду і, можливо, стільки ж з бюджету міста

Поточні витрати водоканалу, які вкотре покриють з кишені чернівчан, у п'ять разів більші, ніж коштує поміняти ділянку труби, щоб місто не сиділо без води

Довідка

"Проект муніципального водного господарства м. Чернівці" - це чотиристоронній договір між Урядом України, Федеральним Урядом Німеччини. представленим німецьким державним Банком розвитку KfW, Чернівецькою міською радою та КП "Чернівціводоканал", укладений в рамках Угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом Федеративної Республіки Німеччина про фінансове співробітництво "Муніципальна програма захисту клімату II (проект “Проект муніципального водного господарства м. Чернівці, стадія 1”)"

Він полягає у наданні Федеральним урядом Німеччини через банк KfW позики у розмірі до 17 000 000 євро для реконструкції муніципального водного господарства м.Чернівці.

Проект було розроблено міською владою та КП "Чернівціводоканал" за допомогою досвідченого міжнародного консультанта (консорціум COWI та ін.), та за фінансової підтримки (гранту) спеціального фонду Уряду Німеччини через німецький державний банк розвитку KfW.

Проект має реалізовуватися із залученням довгострокового пільгового кредитного ресурсу, що планується отримати за схемою державних зовнішніх запозичень від Уряду Німеччини через KfW у рамках Муніципальної програми захисту клімату українсько-німецького міжурядового Фінансового співробітництва.

1