Кіцул здивований заявами про відсутність у нього офіцерської честі

Кіцул здивований заявами про відсутність у нього офіцерської честі

18.04.2014, 22:08

Юрій Кіцул й надалі планує очолювати управління СБУ в Чернівецькій області. Про це він заявив на зустрічі із представниками громадськості. Сторони домовилися не нагнітати більше ситуацію та погодилися на мораторій щодо пікетування силових структур до 25 травня. Водночас, громадські організації засудили вчорашні дії самооборони під стінами СБУ, зазначивши, що подібні дії спрямовані на яскраву картинку для Москви.

Керівник обласного СБУ здивований заявами самооборони щодо відсутності в нього офіцерської честі. Каже, - після першого пікетування відомства, написав рапорт на звільнення та відбув на Схід держави. Справами Буковини тимчасово не займався.

Також Кіцул з присутніми представниками громадськості погодилися на тому, що кадрові питання необхідно вирішувати не на мітингах, а шляхом переговорів та консультацій. Особливо в теперішній складний час.

Обурені діями самооборони і більшість громадських організацій краю. Твердять, залишати у цей непростий час одне із ключових силових відомств краю без очільника не можна. Тих, хто намагається розхитати суспільно-політичну ситуацію на Буковині на благо чиїхось бізнесових інтересів, громадськість вимагає притягнути до відповідальності.

Нагадаємо, вчора самооборона вдруге вимагала від керівника СБУ області піти у відставку. Однак, жодних фактів порушень зі сторони Кіцула так і не надала. Подібні дії розлютили навіть самооборонівців з інших регіонів держави. Так, за словами франківчанина Ігоря, який в Чернівцях лікується та став випадковим свідком подій під СБУ, обурює деструктив від чернівецьких побратимів.

Наразі сторони дійшли консенсусу, а чинний голова УСБУ запропонував активістам співпрацювати. Так, у складі УСБУ буде створена Громадська рада, яка складатиметься з представників різних громадських організацій Чернівців. Юрій Кіцул сподівається, що секретність спецслужби вдасться поєднати із прозорістю діяльності.

Олександр Коркоїл. Телеканал "Чернівці".

Як ми вже повідомляли, вчора на редакційну скриньку BukNews надійшов лист від прес-секретаря ГО АКНРЧО Івана Білика, в якому він просить оприлюднити вкладений у нього матеріал. Вкладкою виявився лист заступника голови ГО АКНРЧО Івана Мельничука про підтримку комісією призначення пана Кіцула начальником управління СБУ в Чернівецькій області. 

Проте, як повідомив Buknews телефоном керівник ГО «Антикорупційна комісія Народної Ради Чернівецької області» депутат Чернівецької обласної ради М.М.Салагор, особисто йому про цей лист нічого невідомо. Пан Салагор також додав, що рішення про призначення начальників управлінь СБУ ухвалює голова служби пан Наливайченко, а не Антикорупційна комісія Народної Ради Чернівецької області. Вже бодай з цієї причини ніякого погодження на це призначення голові СБУ від комісії не потрібно.

Водночас генерал Салагор вважає: якщо офіцер дав слово, то повинен його тримати. Генерал Кіцул публічно заявив, що не тримається за цю посаду і піде, якщо проти буде громада. Після цього, як офіцер, він вже точно не мав би більше претендувати на посаду начальника управління СБУ в області.

1


КОМЕНТАРІ (3)

цю самооборону треба гнати в шию,щоб не баламутили воду та дали спокійно працювати всім людям. це навіть на цирк не схоже,а схоже на дурдом. Бардаку хочут

avatar

Микола

18 квітня 2014 20:04

Я бачу що ви шановний добре розумієтесь на  дурдомах. Давно вийшли?

avatar

омелян косопизд

19 квітня 2014 10:41

ця самооборона як було сказано вище, хоче жити в нормальних умовах, а не так щоб припогонні сука набивали нашими грошима собі  кешені і відчували себе безнаказаними за всі свої вчинки. Тому можу сказати одне поки є такі люди як самооборона то як мінімум є надія що НЕБЕСНА СОТНЯ полягла не дарма, і все ж таки щось зміниться на краще

avatar

пупкін

20 квітня 2014 10:47