Кірєєва можуть вбити як Кравченка, а до автоматизованої системи документообігу судових справ він взагалі не внесений

Кірєєва можуть вбити як Кравченка, а до автоматизованої системи документообігу судових справ він взагалі не внесений

02.09.2011, 20:00

Депутат Київради Олександр БРИГИНЕЦЬ просить генерального прокурора України Віктора ПШОНКУ забезпечити пожиттєву охорону судді Печерського райсуду Києва Родіону КІРЄЄВУ, щоб унеможливити його фізичне усунення як свідка після винесення вироку по кримінальній справі екс-прем’єр-міністра Юлії ТИМОШЕНКО. Відповідне звернення, копія якого є у розпорядженні УНІАН, він надіслав В.ПШОНЦІ.

«На моє переконання, - зазначається у зверненні О.БРИГИНЦЯ, - існує небезпека того, що Родіон КІРЄЄВ може бути вбитий. Такі дії можуть бути вчинені особами, яким не потрібен буде головний свідок та суддя, який знає всю закулісну ситуацію навколо одіозного суду над Юлією ТИМОШЕНКО».

На думку депутата Київради, після зміни влади в Україні буде відкрито кримінальну справу щодо замовних політичних судів, де покази Р.КІРЄЄВА матимуть ключове значення.

У зверненні до генпрокурора О.БРИГИНЕЦЬ згадує загибель міністра внутрішніх справ України Юрія Кравченка, свідчення якого могли б прояснити ситуацію навколо резонансного вбивства журналіста Георгія Гонгадзе і вивести слідство на реальних замовників злочину.

Як вважає О.БРИГИНЕЦЬ, «так само через КІРЄЄВА в майбутньому можна буде вийти і на замовників і на ляльководів газової справи ТИМОШЕНКО».

«Я як громадянин України маю підстави хвилюватися за життя судді КІРЄЄВА, який опинився в аналогічній ролі непотрібного свідка і співучасника. Саме тому, вельмишановний пане генеральний прокуроре, звертаюсь до Вас вжити всіх необхідних заходів для уникнення трагічного розвитку подій щодо судді Родіона КІРЄЄВА», - наголошує О.БРИГИНЕЦЬ.

Народний депутат від партії “Народна самооборона” Геннадій МОСКАЛЬ заявляє, що суддя Печерського райсуду Києва Родіон КІРЄЄВ не внесений до автоматизованої системи документообігу судових справ і підібраний для розгляду лише кримінальної справи проти екс-прем’єр-міністра Юлії ТИМОШЕНКО. Про це повідомили у прес-службі “Народної самооборони”.

“У “Положенні про автоматизовану систему документообігу суду”, яке затверджено рішенням Ради суддів України від 26 листопада 2010 р., у розділі “Автоматичний розподіл судових справ”, п. 3.1.5 сказано: “Судові справи підлягають автоматичному розподілу між суддями, які мають на час розподілу справ повноваження для здійснення процесуальних дій”, – заявив Г.МОСКАЛЬ. – Виникає закономірне питання – яким чином працює автоматизований розподіл справ у Печерському райсуді Києва, якщо суддя Родіон КІРЄЄВ до початку розгляду кримінальної справи з обвинувачення Юлії ТИМОШЕНКО не мав у провадженні жодної іншої справи і за весь цей період не отримав жодної нової справи, що дозволяє йому щодня розглядати тільки одну справу – відносно Ю.ТИМОШЕНКО?”.

Водночас, за словами депутата, інший суддя Печерського райсуду Сергій ВОВК, який розглядає не менш резонансну справу щодо колишнього міністра внутрішніх справ Юрія ЛУЦЕНКА, до початку розгляду мав у провадженні низку інших судових справ і продовжує отримувати нові справи досі, «що ми бачимо з тривалих перерв у справі Ю.ЛУЦЕНКА».

Г.МОСКАЛЬ направив депутатські звернення голові Державної судової адміністрації та голові Печерського районного суду Києва з проханням дати оцінку наведеним фактам.