Кінотеатру ім. І.Миколайчука у Михайлішина готують долю 'Чернівців'?

Кінотеатру ім. І.Миколайчука у Михайлішина готують долю "Чернівців"?

26.12.2012, 17:21

Таким, що має корупційні ознаки, назвав один з проектів рішення, які завтра  розглядатиме сесія Чернівецької міської ради її депутат, керівник фракції "Фронт Змін" Олексій Каспрук. Таку оцінку від голови облорганізації партії "Фронт Змін" отримав проект, згідно з яким цей багатостраждальний чернівецький кінотеатр не включили до переліку об'єктів комунальної власності, що не підлягають приватизації.

"У попередньому такому переліку цей кінотеатр значився, а в тому, який завтра пропонуватимуть затвердити депутатам його вже немає, - наголосив Олексій Каспрук.  - Михайлішин з бандою його десь загубили. Це можне означати тільки одне: привабливий об'єкт готують до приватизації".

Так само корупційною можна вважати пропозицію скасувати заборону для приватизації приміщень у центрі Чернівців для партій і громадських організацій. Загалом йдеться про  40 приміщень. Серед них об'єкти площею понад 150 м кв на вулиці Ватутіна, Кобилянській. Якщо більшість міської ради ухвалить це рішення, це означатиме, що майно громади, яке зараз перебуває в оренді,  через усіялякі маловідомі громадські організації і маловпливові політичні партії перейде у приватні руки. Їм просто дозволять його приватизувати через якесь міфічне покращення, у вигляді наклеєних на стіну обоїв.

Олексій Каспрук окремо відзначив, що Фронт Змін, який є однією з найвпливовіших політичних сил, такого майна в оренді не має.

Ще одним фінансово-дерибанним питанням, як визначив його депутат міської ради, є ситуація навколо бензозаправки на вулиці Каспрука.

Звернення мешканців вулиці, депутатів  з цього приводу чинна міська влада просто ігнорує. Хоча згідно з законом, після завершення строку оренди, власник заправки повинен був її демонтувати. Натомість на завтрашнє сесійне засідання виноситься питання про продовження строку оренди. Людині, яка порушила закон, самовільно почала будувати на землі, яка їй не належить, капітальну автозаправку, фактично пропонують все легалізувати.  За просто так такі рішення, які зачіпають інтереси всієї громади, не приймаються.   Секретаря міської ради, департамент містобудівного комплексу та земельних відносин навіть не цікавить відповідь на питання, хто дозволив там будуватися?

Якщо в Чернівцях і області не працює інститут прокуратури, то слава Богу в місті є народні депутати, які звертатимуться напряму в Генпрокуратуру для оцінки  цього  скандального питання.

І насамкінець про аналогію з кінопалацом "Чернівці". Одразу після завершення виборів, нагадаємо, в місті спалахнув скандал навколо цього комунального підприємства. Тоді набутком громадськості стала інформація, яку оприлюднив колишній керівник підприємства,згідно з якою заклад мав перейти у руки   приватного підприємства. А місто мало втратити привабливий комунальний об'єкт. І тільки гласність та втручання ЗМІ у процес не дозволили відбутися цій оборудці.

Використання даного матеріалу або інформації з даного матеріалу  дозволяється за умови обов’язкового посилання на джерело www.buknews.com.ua! Для інтернет-ресурсів обов'язкове активне гіперпосилання, відкрите для пошукових систем. Гіперпосилання повинне міститися в першому чи в другому абзаці тексту.

1