Керівники опозиційних фракцій в облраді звернулися до голови ОДА щодо ТВА

Керівники опозиційних фракцій в облраді звернулися до голови ОДА щодо ТВА

08.08.2013, 02:08

.....на даний момент, представник концерна РРТ, якому була дана вказівка з Києва підключити обладання ТВА і вже сьогодні випустити в ефір, не відповідає на наші дзвінки. З достовірних джерел нам стало відомо, що з 11 ранку він знаходиться на нараді з губернатором......"

Голова Чернівецької обласної державної адміністрації прокоментував публічне звернення до нього трьох депутатів облради щодо зустрічі з приводу ситуації на телеканалі ТВА: Мені прикро, що три депутати Чернівецької обласної ради, які вирішили зустрітися зі мною з приводу ситуації на одному з чернівецьких телеканалів, мовлення якого через технічні проблеми було призупинене працівниками цього ж каналу, вдалися до публічних ультиматумів з ознаками шантажу.

Оприлюднюючи в ЗМІ сам факт звернення до мене, причому раніше, ніж я його отримав, вони, цим самим, ще раз засвідчили, що прагнуть насправді не обговорити конкретні проблеми мовлення телекомпанії, а хочуть здобути політичні дивіденди.

Я ні з ким не веду перемовин під тиском і не сприймаю ультиматумів. Тому не маю наміру дискутувати з організаторами цієї провокації, оскільки розумію, що у даному випадку вони намагаються використати мене у своїх брудних політичних іграх.

Виконавча влада області не втручається в цей, власне, як і в інші подібні конфлікти, і не уповноважена це робити.

Водночас заявляю, що зацікавлений у функціонуванні в регіоні якомога більшої кількості ЗМІ, незалежно від їх форм власності і політичних симпатій журналістів. В Чернівецькій області не один незалежний приватний телеканал чи друкований засіб масової інформації, і кожен з них працює і працюватиме вільно, без жодного тиску з боку виконавчої влади. Я буду активно протидіяти будь-яким намаганням втручатися у редакційну політику буковинських ЗМІ. Порадив би і партфункціонерам не використовувати колективи ЗМІ у своїй політичній боротьбі, відстоюванні суто приватних інтересів чи при корпоративних бізнес-конфліктах.

1