Інформацію про те, що Михайлішин висуванець Партії регіонів канал Забродського назвав 'чорнухою'

Інформацію про те, що Михайлішин висуванець Партії регіонів канал Забродського назвав "чорнухою"

28.10.2012, 00:13

Репортаж про величезний тираж "чорних" листівок, нібито спрямованих проти кандидата у народні депутати по 201-му виборчому округу, Віталія Михайлішина, продемонстрували чернівчанам 26 жовтня о 21:30 на телеканалі ТВА в "Темах дня". Автори сюжету повідомили, що чернівецькі правоохоронці викрили склад із незаконною агітаційною продукцією. Агітаційні матеріали зберігалися на вулиці Заньковецької і там же видавалися групам молодих людей для розповсюдження у місті. Маніпулюючи фактами, телеканал повідомив виборцям про те, що на листівках, замість зображення опозиційного кандидата Федорука, був його опонент, Віталій Михайлішин. "Одне можна сказати беззаперечно: в останні перед виборами дні місто охопила хвиля брудного піару та агітації", - захлинався в обуренні автор сюжету. 

Під час перевірки складу правоохоронцями на місце події приїхали представники опозиції. Депутат обласної ради, Максим Бурбак, та депутат Верховної Ради, Геннадій Москаль.

Про те, що ці листівки надруковані абсолютно законно, не містять образ на адресу кандидата в депутати, а лише повідомляють, що він є висуванцем партії регіонів глядачам "найчеснішого" каналу повідомити, звісно, забули. Тим часом, як повідомили BukNews експерти з виборчого законодавства, ця листівка є абсолютно ЗАКОННОЮ агітаційною листівкою, вона нічого не порушує. ЯКБИ суд встановив, що вона містить наклепницькі відомості - аж тоді вона перестала би бути законною. Це не є "чорнуха", це абсолютно "чиста" листівка. Але для чого знати про це глядачам. Адже мета цього репортажу була зовсім іншою.

 

1