Керівникам сокирянських дільничних комісій в присутності першого заступника голови РДА пояснили, що вони персонально відповідають за вибори і розказали як берегти урни з бюлетенями від вогню

Керівникам сокирянських дільничних комісій в присутності першого заступника голови РДА пояснили, що вони персонально відповідають за вибори і розказали як берегти урни з бюлетенями від вогню

10.10.2012, 14:48

Питання забезпечення органами виконавчої влади, місцевого самоврядування основних організаційних заходів з підготовки та проведення виборів народних депутатів України 28.10.2012р обговорено з головами дільничних виборчих комісій, їх заступниками, секретарями на семінарі – нараді за участю першого заступника голови райдержадміністрації О.Бойка, заступника голови районної ради С.Горна та заступника голови окружної виборчої комісії Катеринчук М.С. В нараді також взяли участь Сокирянський міський та сільські голови, - повідомили у Відділі з питань внутрішньої політики, зв’язків з громадськістю та організаційної роботи апарату райдержадміністрації.

Начальником відділу введення державного реєстру виборців апарату райдержадміністрації та заступником голови окружної виборчої комісії присутнім роз’яснено роботу дільничних виборчих комісій з попередніми списками виборців, порядок тимчасової зміни місця голосування для членів виборчих дільниць без зміни їх виборчої адреси. З учасниками семінару також обговорено організацію голосування виборців, які не здатні самостійно пересуватися та порядок виготовлення і передачі іменних запрошень дільничним виборчим комісіям.

Про перевірку дотримання протипожежних вимог в приміщеннях виборчих дільниць доповів інспектор Сокирянського районного відділу Держтехногенної безпеки. Зокрема вказано на порушення вимог на дільницях с. Гвіздівці, Грубна та однієї дільниці м. Сокиряни. Окрім того, в ході семінару розглянуто питання щодо заходів спрямованих на недопущення правопорушень чинного законодавства під час проведення в районі виборів народних депутатів України. Заступник голови окружної виборчої комісії Катеринчук М.С. відповіла на запитання учасників семінару. За результатами семінару всім запрошеним роздано методичні рекомендації для керівництва в роботі.

Підсумовуючи перший заступник голови райдержадміністрації О.Бойко наголосив на персональній відповідальності всіх учасників організації виборчого процесу за належну підготовку до проведення в районі виборів народних депутатів України 28 жовтня 2012р.

Раніше на Сокирянщині розпочали встановлювати відеокамери на виборчих дільницях (+ФОТО). 5 серпня в Україні набув чинності закон "Про особливості забезпечення відкритості, прозорості та демократичності виборів народних депутатів України». Цим нормативним документом передбачається введення системи відеоспостереження, відеозапису і трансляції зображення в день парламентських виборів. На це законотворень виділив 993,6 млн. грн. На Сокирянщині право встановити відеосвостереження вибороли місцевий цех телекомунікаційних послуг ПАТ «Укртелеком» на 7 дільницях. Як повідомив телерадіоорганізації «Сокиряни» директор сокирянських зв’язківців Олександр Госик, «Укртелеком» зобов’язався забезпечити веб-відеозв’язком лише ті населені пункти, до яких підведено оптичну магістраль, а це Сокиряни, Білоусівка та Романківці. У інших населених пунктах роботи виконуються приватними особами. На кожній дільниці буде встановлено 2 веб-камери: над столом, де проводиметься підрахунок голосів, та над урнами для волевиявлення.

Після виборів камери з виборчих дільниць планують використовувати для забезпечення додаткової безпеки в містах України. Також можливо, що камери буде встановлено у школах.

Джерело: nordbess-news.cv.ua

 

1