Керівникам медичних закладів первинки на Буковині розповіли, як організувати інфекційний контроль в ОТГ

Керівникам медичних закладів первинки на Буковині розповіли, як організувати інфекційний контроль в ОТГ

25.05.2020, 17:32

Онлайн-семінар для керівників медичних закладів первинної медичної допомоги. 

«Питання інфекційної безпеки в центрах ПМСД на рівні ОТГ» - саме з такою назвою відбувся минулого тижня онлайн-семінар, організований Чернівецьким регіональним офісом Програми «U-LEAD з Європою». 

Основна мета навчання полягала у підвищенні потенціалу та здатності органів місцевого самоврядування та керівництва центрів первинної медико-санітарної допомоги (ЦПМСД) забезпечити належну інфекційну безпеку пацієнтам, медичному персоналу та відвідувачам закладів охорони здоров’я (в тому числі у період епідемій).

«Інфекцій, пов'язаних з наданням медичної допомоги, неможливо уникнути, але можливо знизити їх кількість до мінімуму. З цим допоможе ефективна програма інфекційного контролю», - зазначила Катерина Сояк, завідувачка відділу оцінки ризиків та інфекційного контролю НЖСЛ «Охмадит» та одна зі спікерок заходу. 

Залучені фахівці мали змогу поспілкуватись на теми інженерного компоненту та інфекційного контролю (вентиляція та використання УФО); особливостей впровадження заходів з інфекційного контролю в різних типах населених пунктів; ролі медичних сестер у впровадженні заходів з інфекційного контролю та інші.

 

Програма «U-LEAD з Європою» підтримує децентралізацію та регіональну політику в Україні, реалізується за участі ряду донорів та спільно фінансується Європейським Союзом та його державами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією

Andrii Kuchuran

 

1