Кава із юристом. На Буковині безоплатно консультують учасників АТО та переселенців та ще й пригощають смаколиками

Кава із юристом. На Буковині безоплатно консультують учасників АТО та переселенців та ще й пригощають смаколиками

18.08.2019, 10:43

Отримати безоплатну юридичну консультацію та ще й випити смачної кави, поласувати солодощами мають змогу внутрішньо переміщені особи та учасники антитерористичної операції. За ініціативи «Ресурсного центру Кольпінга» у Чернівцях відбувається серія семінарів. Юридичні консультації охочим буковинцям надають фахівці системи безоплатної правової допомоги та відповідають на запитання соціальні працівники.

Подібні семінари вже відбулися у Вижницькому, Кіцманському, Глибоцькому та Кельменецькому районах. А 16 серпня 2019 року один з таких семінарів відбувся  у Чернівцях.

«Ресурсний центр Кольпінга» у Чернівцях вже кілька років піклується переселенцями та учасниками (членами родин) учасників АТО. У нас з’явилась ідея організувати ряд семінарів «Кава з юристами», покликаних надати безоплатні юридичні консультації. З цією метою ми зателефонували директору Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернівецькій області Аркадію Мунтяну. Він миттєво відреагував і завдяки цьому охочі буковинці під час неформального спілкування мають змогу отримати безоплатні консультації юристів», - розповів регіональний координатор «Ресурсного центру Кольпінга» у Чернівцях Дмитро Заплітний.

Такі зустрічі дійсно потрібні. У цьому переконані не лише організатори, а й соціально вразливі категорії осіб. Оскільки перш ніж організувати подібні семінари представники громадської організації провели анкетування і дізнались про потреби учасників АТО та внутрішньо переміщених осіб.

«Надзвичайно важливо проводити подібні зустрічі і розповідати іншим про те, що  такі організовують на Буковині, оскільки наразі чимало побратимів не знають про можливість отримати безоплатну юридичну допомогу, - розповів учасник АТО Олександр Соколовський. - На таких зустрічах вони можуть отримати відповіді не лише щодо отримання земельних ділянок, пільг учасникам АТО, а й будь-яких інших питань. До прикладу, оформлення спадщини,  виїзду з дитиною за кордон, аліментів, нарахування пенсії їм або їхнім родичам».

«Громадяни мають змогу отримати безоплатні юридичні консультації та розяснення у центрах та бюро правової допомоги. Водночас ми максимально готові й надалі залучати наших працівників,  а саме Чернівецького, Вижницького та Кельменецького місцевих центрів з надання вторинної правової допомоги у семінарах «Кава з юристом». Цей формат роботи ефективний: у невимушеній атмосфері громадянам легше розкритись і розповісти про питання, які їх турбують», - розповів директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернівецькій області Аркадій Мунтяну.

Подібні семінари на різну тематику й надалі відбуватимуться на Буковині. У разі, якщо така інформація зацікавила громадян, вони можуть зателефонувати представникам «Ресурсного центру Кольпінга» у Чернівцях (тел.: (066) 819 19 14). Свої пропозиції вони можуть також надіслати на електронну пошту ([email protected]).

Контактна інформація! Звернутися по допомогу до фахівців Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернівецькій області можна за адресою: Чернівецька область, м. Чернівці, вул. Василя Аксенина, 5. Телефон: (0 372) 55 31 38.

Звернутися по допомогу до фахівців Чернівецького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги можна за адресою: м. Чернівці, вул. Університетська, 1, тел.: (0 372) 51-36-12.

Звернутися по допомогу до фахівців Кельменецького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги можна за адресою: смт Кельменці, вул. Довженка, 9, тел. (0 3732) 2-02-01.

Звернутися по допомогу до фахівців Вижницького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги можна за адресою: Чернівецька область, м. Вижниця, вул. Українська, 100Б, тел. (0 3730) 2-31-58.

Єдиний телефонний номер системи БПД – 0 800 213 103 
(дзвінки на вказану телефонну лінію зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України є безкоштовними та приймаються цілодобово).

 

1