Каспрук, Продан і Мельничук заступилися за Середюка

Каспрук, Продан і Мельничук заступилися за Середюка

05.05.2018, 16:00

Мер Чернівців Олексій Каспрук заявив, що йому незрозуміло, за що сьогодні був затриманий його заступник Володимир Середюк, і закликав чернівчан не робити передчасних висновків щодо інциденту.

Про це Олексій Каспрук повідомив сьогодні під час публічного звіту в дворику ратуші. 

На запитання мешканця міста щодо сьогоднішнього гучного затримання у міськраді, посадовець відповів, що він "знає не набагато більше, ніж ви".

Водночас мер зазначив, що Середюк наразі не заарештований.

"З офіційного повідомлення Служби безпеки України, я як посадова особа, яка має діяти в межах чинного законодавства, можу зробити один висновок - в офіційному повідомленні прізвище не звучало. Він затриманий, і наскільки мені відомо, навіть не заарештований. Це буде суд приймати рішення", - сказав Олексій Каспрук.

"З точки зору того, що там інкримінується, я взагалі не розумію, як він до цього причетний. Там мова не йде взагалі про його роботу на посаді чиновника міської ради. Я думаю, що в цьому випадку треба робити, як роблять усі розумні люди - дочекатися висновків слідства, дочекатися рішення суду. Це може бути не простий процес. Зараз не дуже проста ситуація в місті. І я дуже б не хотів, щоб ми зараз почали вішати ярлики. Буде рішення суду, винен - має відповісти по всій строгості українських законів. А може не винен? Давайте це будемо вирішувати не ми", - сказав міський голова.

Заступник голови Чернівецької обласної ради Віталій Мельничук заявив, що правоохоронці, які у п’ятницю затримували заступника мера Володимира Середюка, демонстрували "моральне свавілля".

Про це Віталій Мельничук повідомив сьогодні на своїй Facebook-сторінці.

"Як громадянина України мене та багатьох мешканців міста та області обурило те моральне свавілля, яке вчора при затриманні заступника Голови Чернівецької міської ради продемонстрували перед громадськістю, чернівецьким політикумом та журналістами правоохоронці", - написав Мельничук.

Посадовець вважає, що "такий стиль затримання представника органу місцевого самоврядування, при відсутності наявного складу злочину, видимих ознак правопорушення та відсутності одночасного із затриманням оприлюднення вагомих фактів, щодо можливих зловживань та корупційних дій є недопустимим".

"Такого роду затримання підштовхує до думки про ймовірну політичну розправу зі сторони представників правоохоронців та деяких політичних сил, які саме в день звітування міського голови вчинили, напевне з метою залякування опонентів, свого роду політичну розправу", - написав заступник голови облради.

Мельничук заявив, що "громадськість, чернівецький політикум та депутатський корпус міської ради має запитати у організаторів цього морального свавілля для чого було творити подібне в стінах мерії і які аргументи та факти давали правоохоронцям підстави затриманню високопосадовця Чернівецької міської ради".

На  думку секретаря Чернівецької міської ради Василя Продана ця подія супроводжувалася досить дивними обставинами, з чого можна зробити висновок, що затримання Середюка є нічим іншим, як політичним переслідуванням.

Про секретар міськради написав на своїй сторінці у facebook.

«В 10 годині я, як секретар міської ради, зайшов в кабінет Володимира. Там вже хвилин 20 йшов обшук. Я представився, спитав, хто старший, що тут відбувається і перевірив документи у тих, хто знаходився в кабінеті. Старший з них пред’явив посвідчення працівника СБУ і повідомив, що відбувається затримання відповідно до 208 ст КПК. Відповідно до цієї статті людину затримують під час здійснення злочину. Хоча зрозуміло, що жодних злочинів в данний момент пан Середюк не міг вчиняти в принципі.

Жодних грошей, купюр, тим більше мічених в кабінеті не було. В кабінеті знайшли 2 гривні. 2 гривні!!!!! Не дивлячись на це, Володимира затримали і відправили до Києва. Все це майже в прямому ефірі транслювали журналісти ТВА та Молодого Буковинця. Розумію, що мета затримання не встановити істину, а принизити людину, зламати її волю, зробити слухняною і залежною.

Не знаю подробиць цієї справи, але з виду все це виглядає, як політичне замовлення.

В українській політиці таке відбувається не рідко.

Ви, Володимире Богдановичу, не хотіли займатись політикою, політика зайнялась Вами.

Впевнений, що з цієї ситуаціі Ви вийдете, ще сильнішою людиною.

Я Вам вірю», – написав Василь Продан.

 Нагадаємо, 4 травня правоохоронці затримали на хабарі заступника міського голови Володимира Середюка.

Співробітники київської прокуратури та Служби безпеки України проводили слідчі дії в кабінеті посадовця, після чого його вивели з приміщення мерії та відвезли мікроавтобусом з тернопільськими номерними знаками у невідомому напрямку.

"Правоохоронці встановили, що виконувач обов’язків голови правління ДАК "Хліб України", змовившись з директором дочірнього підприємства ДАК "Хліб України" "Чернівецький комбінат хлібопродуктів", а також заступником міського голови м. Чернівці та юристом ДАК "Хліб України", вимагали від директора приватної компанії щомісячно сплачувати неправомірну вигоду у розмірі 100 тис. грн за невжиття заходів щодо розірвання договору оренди державного майна, а саме промислових приміщень", - йдеться в повідомленні прокуратури м. Києва.

За результатами комплексу слідчих дій, проведених на території Києва та Чернівців, задокументовано отримання цими особами 200 тис. грн неправомірної вигоди, які були передані їм двома траншами.

1


КОМЕНТАРІ (1)

Що там напівграмотний Віталик лепече? Неввже і в самого, незважаючи на захмарну зарплату, рильце в пушку, то й перестраховується, дискредитуючи слідчих?! Горе нам із такими бидлячими "зверхниками"!

avatar

Антон

06 травня 2018 21:21