Каспрук пообіцяв голоси опозиції за заступника мера, якщо це буде аполітична, професійна й порядна людина. Питання Бешлея зняли  на одноголосну пропозицію регіоналів

Каспрук пообіцяв голоси опозиції за заступника мера, якщо це буде аполітична, професійна й порядна людина. Питання Бешлея зняли на одноголосну пропозицію регіоналів

31.10.2013, 16:38

Питання про призначення депутата Чернівецької міськради Володимира Бешлея заступником міського голови зняли з порядку денного сесії міськради.

Пропозицію виключити з порядку деннього питання номер 24  вніс депутат від фракції Партії регіонів Василь Дутчак. За його словами за таку пропозицію одноголосно проголосувала вся фракція.

Визначилис ятакож депутати: "За" те, щоб вилучити це питання проголосували 35 депутатів міської ради з 47 зареєстрованих на той момент у залі. Проти не висловився жоден депутат, 7 утрималися і ще 9 взагалі не голосували. 

Секретар міської ради Віталій Михайлішин, який, згідно з законом, вніс цю кандидатуру на посаду свого заступника рішення своїх однопартійців ніяк не прокоментував.  

Нагадаємо, у середу "регіонали" міської ради обіцяли, що не голосуватимуть за кандидатуру Володимира Бешлея на посаду заступника міського голови.

Водночас керівник опозиційної фракції Олексій Каспрук одразу заявив, що місто не може жити без керівника комісії з надзвичайних ситуацій. А головою цієї комісії якраз є заступник міського голови, якого мали призначити. 

- Не сьогодні - завтра в місті випаде сніг і в Чернівцях складеться надзвичайна ситуація, а ми вже який місяць без нього, - зіронізував Каспрук. 

Водночас він пообіцяв, що його фракція підтримає кандидата на цю посаду - навіть на позачерговій сесії - якщо він відповідатиме наступним критеріям: це має бути аполітична, професійна й порядна людина. 

Через годину після початку сесії міської ради секретар Віталій Михайлішин оголосив перерву на одну годину. У сесійній залі вийшла з ладу система голосування "Рада".

Віталій Михайлішин приблизно о 10.40 заявив, що згорів блок живлення системи голосування. Секретар міськради оголосив перерву на одну годину і порадив обранцям зустрітися з людьми, котрі сьогодні пікетують під міською радою

Частково використано матеріали molbuk.ua

1