Каспрук подякував Федоруку і Бурбаку за кошти на аеропорт, які знову освоюватиме Добровольський

Каспрук подякував Федоруку і Бурбаку за кошти на аеропорт, які знову освоюватиме Добровольський

05.11.2016, 17:41

Нарешті після походження тендерних процедур розпочали реконструкцію злітно-посадкової смуги Чернівецького аепропорту. 

Вдячний уряду, та народним депутатам Миколі Федорук і Максиму Бурбаку, з ініциативи яких були державою виділені ці кошти, - написав Чернівецький міський голова Олексій Каспрук на своїй сторінці у ФБ

Роботи виконує ТОВ «Євродор».

Вартість угоди після тендеру -17,7 млн. грн.

Вдячний уряду, та народним депутатам Миколі Федорук і Максиму Бурбаку, з ініциативи яких були державою виділені ці кошти.

Смугу фрезеруємо і укладаємо два шари асфальтобетонного покриття. Буде відновлено 48 тис. кв. м. покриття. Працювати непросто. Роботи виконуються в умовах льотної експлуатації смуги, тобто аеропорт продовжує працювати, щоденно приймає рейсові та чартерні літаки.

Це ще один важливий крок для економічного розвитку Чернівців і Буковини, підвищення туристичної привабливості регіону та мобільності краян, розвитку культури та бізнесу.

Приємно, що нам вдалося здолати песимізм, відстояти аеропорт, зберегти його колектив, зацікавити авіаперевізників.

Відновлення рейсу на Київ засвідчило перспективність авіаперевезень для нашого регіону. Після реконструкції злітно-посадкової смуги Чернівецький аеропорт зможе приймати літаки з низько розташованими двигунами типу 
Embraer-190 та Boeing 737. Це нові авіакомпанії та рейси у різні куточки світу.

МАУ вже отримали дозвіл на польоти з Чернівців в Тель-Авів, Бергамо та Стамбул.

Чернівці стають більш відкритими і доступними! - написав Олексій Каспрук. 

Нагадаємо вілтку 2014 року "Євродор" вже вигравав тендер на реконструкцію злітно-посадкової смуги: Злітну смугу чернівецького аеропорту відремонтує миколаївський «Євродор» за п'ять з половиною мільйонів.

Майже одразу по тому навколо цього ремонту виник скандал.

Після проведення тендеру заговорили про те, що чиновники розкрадають гроші з міського бюджету. Зокрема тодішній міністр інфраструктури Максим Бурбак розкритикував рішення сесії Чернівецької міської ради про виділення коштів на ремонт злітно-посадкової смуги міського аеропорту та заявив, що на тендері з ремонту смуги вкрали 600 тисяч гривень.

– Я не зрозумів цієї хитрості, яку зробила міська рада щодо злітної смуги. Позиція держави – зібрати всі злітні смуги в одне державне підприємство, бо це стратегічні об’єкти. Зараз Чернівецька міська рада витратить на ремонт шість мільйонів, а так би держава витратила, – заявив міністр.

Також М. Бурбак зауважив про 10% відкату від суми тендера, тобто 600 тисяч гривень, від шести мільйонів (вартість проекту).

Прокурор Чернівецької області Павло Ванзуряк та перший заступник прокурора Чернівецької області Олександр Іванюк, які очолювали це відомство після Революції Гідності, прокоментували на прохання BukNews хід розслідування резонансної справи про можливий відкат під час визначення переможця на проведення ремонту злітно-посадкової смуги Чернівецького аеропорту. 

 Водночас перший заступник прокурора Чернівецької області Олександр Іванюк повідомив, що у цій справі призначено перевірку, результатів якої наразі чекає слідство. 

 Добровольський підтвердив, що причетний до ремонту злітної смуги аеропорту, але "відкат" депутатам, щоб виграти підряд не давав (+відео)

 Нардеп наполягає, що 6 мільйонів на ямковий ремонт злітної смуги 2014 року витратили на вітер, бо хтось хотів отримати відкот

1


КОМЕНТАРІ (4)

А  17 це меньше 6? Чи там когось не порахували того разу?

avatar

monolit

05 листопада 2016 16:23

От Каспрук і вкрав ці 600 тис. грн. у Чернівчан! Так само як в тому ж році вкрав 300 тис. грн. на закупівлі неякісних кулепробивних бронежилетів!)))

avatar

Людмила Дудченко

06 листопада 2016 15:59

А запроданка людка все сосе та сосе.

avatar

!!!

06 листопада 2016 20:27

Пока что сосут все черновчане.

avatar

Муля Черновицы

07 листопада 2016 09:30