Каспрук перетворює Чернівці  на Париж:  у обласному центрі побудують пляж у центрі міста

Каспрук перетворює Чернівці на Париж: у обласному центрі побудують пляж у центрі міста

15.10.2015, 21:19

У Чернівцях запустили програму реконструкції басейнів. З них зроблять великі спортивні комплекси.

У міській раді перший віце-президент Федерації плавання України Володимир Шумілін розповів про амбітні плани залучити тисячі чернівчан до плавання. 

- За шість місяців розробки цієї програми, ми думали, що плануємо розвивати плавання у Чернівцях. Насправді, коли переглянули цей проект, зрозуміли, що плануємо підвищити якість життя чернівчан, - говорив В.Шумілін.

Для Федерації плавання проект розвитку плавання у Чернівцях є пілотним. І поки що найпершими кроками планують реконструювати два басейни – у школі №27 і біля стадіону "Буковина"

Також пропонують побудувати новий плавальний басейн у Садгорі, бо на думку пана Шуміліна, у Чернівцях нерівномірно розташовані спортивні заклади. 
Загалом йдеться не просто про відновлення роботи басейнів, а відбудову великих спорткомплексів. Де можна буде оздоровлювати грудничків, відновлювати здоров’я породіллям, будуть проводити спортивні секції – щось на зразок аква-фітнесу, а ще водного поло і вейкбордінгу. У басейнах також планують проводити тренування і навіть змагання з плавання. А влітку – влаштувати пляж просто у центрі міста.

Наразі з восьми басейнів у Чернівцях діють лише чотири. За орієнтовними підрахунками пана Шуміліна, це у 20 разів менше від того, що мало би бути. 

- Плавальні комплекси мають бути не лише басейнами, вони мають бути пристосовані до культурного сімейного відпочинку та оздоровлення. Тоді вони будуть самоокупними. Ми звикли, що басейни завжди були дотаційними. Насправді, при правильній організації управління, вони можуть не лише себе утримати, але й місто зможе заробляти, - пояснив В.Шумілін. 

– Тому пропонуємо зробити спорткомплекс на базі нинішнього басейну у школі №27 і стадіону "Буковина". Щоправда "Буковина" буде сезонним, працюватиме п’ять місяців у рік. Тут запровадимо цілодобову роботу: спортивні ігри у воді, пляжний волейбол. Цей комплекс можна максимально наповнити клієнтами на 24 години.

За словами представника федерації, упродовж наступних п’яти років у Чернівцях з’явиться 15 діючих басейнів, запрацюють 7-10 спортивних клубів з плавання, а до оздоровлення залучать 10-12 тисяч чернівчан. 

Наразі головний архітектор міста оголосила конкурс на розробку проектів спорткомплексів з басейнами. У ньому взяти участь можуть лише молоді – до 35 років – сертифіковані архітектори і студенти, які ще навчаються.

Орієнтовний кошторис відновлення та реконструкції водно-спорткомплексів у Чернівцях на наступні п’ять років 87 мільйонів гривень.

Джерело: molbuk.ua

Про неабияке значення розвитку плавання говорить також Чернівецький міський голова Олексій Каспрук:

ДОВІДКОВО:

 Звісно, у нас немає річки в центрі міста, але дещо запозичити можна. Влітку в Парижі частина берега річки (в центрі міста) перетворюється на пальмову оазу - це Паризькі пляжі. Вперше мер Бертран Деланое зробив це 13 років тому. Заради пляжу - просто перед міською ратушею - на чотири тижні перекрив автостраду Жоржа Помпіду. Автори National Geographic Ukraine пояснюють, що це приблизно те саме, якби мер Нью-Йорка перекрив рух на Мангеттені. З 2013 року закривають також 2,5 кілометра швидкісної дороги вздовж Сени і на місяць перетворють на берегову прогулянкову зону з ресторанами, дитячими майданчиками. Це так званий Ле-Берж. Пальми у кадках привозять з Булонського лісу, де вони зимують. А ще 5,5 тис тонн піску, 250 парасольок, 350 лежаків, 800 стільців, 250 шезлонгів, 40 гамаків, 200 столів... Люди тут грають, танцюють, відпочивають. Потім це все розбирають. Звісно, Чернівці - тільки маленький Париж:) Але це той масштаб, який відрізняє талановитого адміністратора від обивателя. І, схоже, Каспруку це до снаги)))

1


КОМЕНТАРІ (5)

твою ж мать!!!!!!! гаплик !!!!!! місту прийшов пиздець!!!!!

avatar

Андрій

15 жовтня 2015 18:35

Что?Посмотрели ролик Пуршаги про бассейн-тоже взялись....не стыдно?А почему ж раньше этого не делали?Только под выборы?.....

avatar

Арина

15 жовтня 2015 18:50

 Чергова лапша на вуха виборцям. 87 мільонів - це сміхотворна сума. Вони, навіть, уявлення не мають, скільки коштуватиме відновлення басейнів.

avatar

Владислав Українець

15 жовтня 2015 22:43

вода по Б.Хмильницького впадатиме наСагайдачного ,потім в ТУРЕЦЬКІ БАНІ. ....

avatar

Vasyl Kushniryuk

15 жовтня 2015 22:45

Давайте побудуєм Олімпійський комплекс на берегах річки Прут. Десь в районі земель водоканалу... Там навіть Максим Юрійович Бурбак за декілька років повивозив увесь гравій і зробив чудовий 3-метровий котлован. Якраз за розмірами олімпійського комплексу!))) Дякуємо Максим Юрійович!)))

avatar

Людмила Дудченко

15 жовтня 2016 15:54