Каспрук і Продан вчасно не вивішали червоно-чорний прапор на ратуші

Каспрук і Продан вчасно не вивішали червоно-чорний прапор на ратуші

30.06.2018, 18:38

Чернівецька міська рада не виконала рішення сесії щодо вивішування червоно-чорного прапору на фасаді ратуші 30 червня.

Про це на своїй ФБ-сторінці повідомив заступник голови обласної ради Віталій Мельничук, пише molbuk.ua

"Каспрук не виконує рішення сесії - червоно-чорний прапор 30 червня не встановлено на Ратуші в Чернівцях. На відміну від Чернівецької міської ради Червоно-чорний прапор 30 червня виставлено на фасаді приміщення Чернівецької обласної ради...", - повідомив посадовець.

У цей день, 30 червня 1907 року, народився Роман Шухевич - визначний український політичний, військовий діяч, Головнокомандувач Української Повстанської Армії (УПА), чисельність якої сягала до ста тисяч вояків, голова Генерального секретаріату Української головної визвольної ради (УГВР), голова проводу Організації Українських Націоналістів (ОУН) в Україні. 

Йшла мова про ще одну важливу історичну подію в житті нашого народу - Акту відновлення Української Держави, проголошеного 30 червня 1941 року у Львові. Проголошення відновлення Української Держави – це логічне завершення багаторічного етапу визвольних змагань українського народу 20-х – початку 40-х років ХХ ст.; волевиявлення українського народу до самостійного державного життя, що яскраво виявилось в утворенні органів української влади на всіх рівнях; початок відродження державницьких традицій українського народу.

"Не зрозуміло по якій причині керівництво Чернівецької міської ради своєю бездіяльністю, що стосується встановлення червоно-чорного прапора, ігнорує належне вшанування Героїв, які гинули за самоствердження України під червоно-чорним прапором...", - додав він.

Прапор з'явився десь о 15.30, думаю його все ж вирішили встановити після мого допису та коментарів у фейсбуці, - каже голова Чернівецької обласної організації ВО «Свобода» Віталій Мельничук.

Нагадаємо, 21 лютого 2018 року Чернівецька міська рада ухвалила рішення про порядок і дати використання червоно-чорного прапора на території міста. Рішення передбачає, що червоно-чорний прапор підніматимуть на урочистостях, присвячених подіям національно-визвольної боротьби та вшануванням пам’яті героїв.


Довідка. Червоно-чорний прапор (прапор ОУНР, Бандерівський прапор) - революційний стяг Організації українських націоналістів. У часи незалежної України червоно-чорні прапори використовує низка націоналістичних організацій та партій. Чорний колір символізує українську землю, а червоний — кров, пролиту за Україну.

1


КОМЕНТАРІ (1)

в городе порядок только б..дь прапор вывесить..куда той Обшанский смотрит???

avatar

П.....ец

30 червня 2018 19:06