Інтереси Меленчука Каспрук поставив вище, ніж усіх чернівчан: тариф на тепло у Чернівцях не знизили

Інтереси Меленчука Каспрук поставив вище, ніж усіх чернівчан: тариф на тепло у Чернівцях не знизили

21.01.2020, 00:19

Жителі 124 українських міст отримали платіжки зі зниженими на 30% тарифами, - Гончарук.

Суми платіжок на тепло та гарячу воду для українців знижено до 30%. Рішення про здійснення перерахунку з грудня минулого року ухвалили у 124 містах України. Це стало можливим завдяки рішенню Уряду №1082 щодо зниження ціни газу для теплокомуненерго, на виконання доручення Президента України Володимира Зеленського.

«Сказано — зроблено! Зменшення платіжки вже зараз — це результат, по-перше, спільної роботи Президента, Уряду та органів місцевої влади. Це стало можливим, тому що ціни на газ на ринку знизилися. А Уряд надав місцевій владі механізм, щоб зробити ці коригування у платіжках», - наголосив Прем'єр-міністр Олексій Гончарук та додав, що Уряд і надалі триматиме ситуацію на контролі.

Перерахунки здійснили, зокрема, 16 обласних центрів України: Вінниця, Луцьк, Дніпро, Житомир, Запоріжжя, Кропивницький, Львів, Одеса, Рівне, Тернопіль, Харків, Херсон, Хмельницький, Чернігів, Івано-Франківськ, Київ.

Так, наприклад, за грудень 2019 року зменшено платіжки для людей: від 80 грн у Київській обл. та до 292 грн у Львівській обл. по 1-кімнатних квартирах; від 110 грн у Чернігівській обл. до 435 грн у Дніпропетровській обл. по 2-кімнатних квартирах; від 140 грн у Дніпропетровській обл. до 563 грн у Рівненській обл. по 3-кімнатних квартирах.

У Тернополі за рішенням органів місцевого самоврядування населення отримало знижку за послуги теплопостачання за три місяці: жовтень, листопад, грудень 2019 року.

"42,6% (!) або 321 Гкал. - зменшення споживання теплової енергії (грудень 2018/2019рр.) в закладах освіти в яких спільно з НЕФКО і Е5Р реалізуються заходи з енергоефективності в рамках проекту «Енергоефективність в будівлях бюджетної сфери у м.Чернівцях», що у грошовому еквіваленті становить близько 580 тис. грн. економії лише за грудень місяць.

Про це повідомив заступник міського голови Володимир Середюк. 

При цьому, враховуючи, що середньомісячна температура у 2019 р, була вищою у порівнянні з 2018 роком, загальний рівень економії теплової енергії в закладах освіти, в яких не проводились заходи з енергоефективності становило 19%.

Таким чином, завдяки реалізації даного проекту нам вдається покращити комфорт перебування наших дітей в садках і школах м. Чернівці і при цьому заощаджувати на споживанні теплової енергії.

На сьогоднішній день йде процес укладання договорів ще по 4-х навчальних закладах - ДНЗ №35, 43, 3 та ЗНЗ №11.
Оголошено тендер і триває оцінювання учасника по ЗНЗ №27".

Водночас понад 600 працівників КП "Чернівцітеплокомуненерго" не отримали зарплату за грудень.

Про це повідомляє UA:Суспільне.

"9 січня працівники КП "Чернівцітеплокомуненерго" мали отримати зарплати, проте гроші не надійшли. До 23 січня їм вже мали би виплатити аванс за січень, каже голова профспілки Ірина Гостюк", - йдеться у повідомленні.

Підприємство заробляє приблизно 50 мільйонів гривень на місяць взимку. На зарплати працівникам потрібно майже 6 мільйонів гривень. Понад 90 % від доходів підприємство перераховує Нафтогазу України, тому грошей на зарплати працівникам не вистачає, каже начальник "Чернівцітеплокомуненерго" Олександр Меленчук.

Підприємство звернулося за допомогою до міської ради. Олександр Меленчук написав звернення з проханням виділити 9 мільйонів гривень.

За словами начальниці фінансового управління міської ради Лівії Бамбуляк, міський бюджет не має фінансувати виплату зарплат працівникам підприємства. Гроші ж можуть надавати на ремонт мереж чи на поганшення видатків за кредит, які підприємство бере на модернізацію мереж.

21 грудня міська рада виділила "Чернівцітеплокомуненерго" понад 6 мільйонів гривень. За ці гроші виплатили зарплату працівникам за листопад та розрахувалися за електроенергію за грудень.

1