Каспрук хоче, щоб Осачук виклопотав у Києві гроші для захисту  Ленківців, Садгори і «Калинівського ринку» від повеней

Каспрук хоче, щоб Осачук виклопотав у Києві гроші для захисту Ленківців, Садгори і «Калинівського ринку» від повеней

25.06.2020, 21:59

Міський голова Олексій Каспрук звернувся до голови  обласної державної адміністрації Сергія Осачука з клопотанням ініціювати звернення до Кабінету Міністрів України та керівництва держави про надання допомоги м. Чернівці для ліквідації наслідків надзвичайної ситуації та реалізації  заходів  протиповіневого  захисту м. Чернівці.

Звернуто увагу, що місто Чернівці терміново  потребує державної підтримки для реалізації заходів протиповіневого захисту  мікрорайонів Ленківці, Садгора, в тому числі  найбільшого в Україні  комунального  ринку – МТК «Калинівський ринок», де  працюють понад 10 тисяч підприємців. 

За попередніми розрахунками, станом на ранок 25 червня завдані збитки вже перевищують 7,5 млн. грн. Робота з підрахунку збитків продовжується.

За попередніми оцінками, нанесені збитки значно перевищують можливості резервного фонду міського бюджету. На позачерговому засіданні  міської комісії з питань ТЕБ та НС констатовано, що у результаті  повені та паводку у  Чернівцях підтоплено частину територій КП МТК «Калинівський ринок» та  НВТК «Добробут», домогосподарства в районі вулиць Ізмайлівська, Козятинська, Гайова, Ямпільська, Селезнівська та пров. Рокитнянський, розмито ділянки автомобільних  доріг, замулено частково річки  Кися, Мольниця, Клокучка, Потіт, Мошків, замулено та частково пошкоджено водоперепускні, зливові та каналізаційні мережі.

Значних збитків в результаті  підтоплення зазнала водопровідна насосна станція «Біла» (КП Чернівціводоканал» с. Біла, Кіцманський район), яка забезпечує роботу Прутського водозабору. Подачу  води у систему  водопостачання Чернівців з Прутського водозабору  зупинено.

Колаж https://chernivtsi.online/

1