Каспрук готовий йти на мера, але опозиція ще не домовилася

Каспрук готовий йти на мера, але опозиція ще не домовилася

03.04.2013, 00:01

Голова облорганізації "Фронту змін" і депутат міськради Олексій Каспрук погоджується із заявою Арсенія Яценюка про те, що саме Каспрук має бути єдиним опозиційним кандидатом на посаду міського голови Чернівців.

- Те, що Арсеній Петрович озвучив мою кандидатуру є певною мірою логічним. Тому що я очолюю найбільшу опозиційну фракцію в місті. Я містом живу і намагаюся його захищати. Але рішення нашої політичної сили буде безперечно обговорюватися з партнерами, - сказав О. Каспрук.

- Нинішні неодноразові заяви секретаря міськради про те, що він дуже хоче виборів мера, є нічим іншим, як блефом, - продовжує він. - Саме Партія регіонів у парламенті не голосувала за призначення виборів. Те, що сьогодні відбувається у Києві, означає, що ПР не готова призначати вибори у столиці України. Це питання намагаються затягнути в сесійній залі. Чи буде воно прийняте – взагалі невідомо. Так само важко спрогнозувати результат по призначенню виборів мера Чернівців.

Водночас, відповідаючи на запитання кореспондента БукІнфо: «Чи означає це, що на позачергових виборах міського голови Чернівців не братиме участь екс-мер, нині народний депутат Верховної ради Микола Федорук?», - Олексій Каспрук зазначив, що це питання ще не вирішено остаточно і існують декілька варіантів розвитку подій, при яких Микола Федорук також братиме участь у виборчій кампанії.

«Я розумію, що на мене зараз виллється маса бруду і застосовано тиск. І якщо мені будуть сильно перешкоджати, то не виключено і його участь у виборах, як народного депутата», - зазначив О.Каспрук.

«Головна задача опозиції сьогодні у Чернівцях – не допустити подальшого керівництва містом тими, хто не обраний громадою і не має легітимності», - додав пан Каспрук.

За словами опозиціонера, вже сьогодні у місті активізувалися люди, яка проводять анонімні телефонні опитування серед чернівчан щодо шансів тих чи інших можливих кандидатів на посаду мера.

Джерело: molbuk.ua та БукІнфо

1