Каспрук, Бабюк, Середюк і Паскар преміювали себе торік на 850 тисяч гривень

Каспрук, Бабюк, Середюк і Паскар преміювали себе торік на 850 тисяч гривень

02.02.2020, 22:53

Стало відомо, скільки премій нарахували головним високопосадовцям Чернівецької міської ради упродовж 2019 року.

Таку інформацію кореспонденту molbuk.ua надали у ратуші.

Так, міський голова Чернівців Олексій Каспрук з моменту поновлення на посаді (23 квітня 2019 року) до 31 грудня отримав премій на загальну суму 187,4 тис грн.

На сесії міської ради секретар міськради Василь Продан запитав у мера за які саме високі досягнення він отримує такі високі премії та попросив їх перелічити, але Олексій Каспрук ухилився від відповіді.

На думку Василя Продана, керівник міста не може виписувати собі премії майже в 30 тисяч гривень коли Чернівці знаходяться в такому ганебному стані як зараз. Про це посадовець заявив в програмі «Чия правда?» на телеканалі «Чернівецький промінь».

«Премії треба давати за високі досягнення. Які високі досягнення у сьогоднішньої мерії?

Перше місце по корупції в медицині і освіті, це високі досягнення? Та це ганьба для всього міста та управління освіти.

Чи премії отримують за те, що Чернівці на останньому місці за рівнем комфортності в Україні?

Каспрук на сесії казав, що він отримує премії бо йому дуже важко і некомфортно спати у потязі під час відряджень.

Насправді отримувати премії мають тоді коли ти вже зробив якийсь порядок в місті і життя стало комфортніше», – переконаний посадовець.

Також секретар міськради нагадав, що раніше міський голова Олексій Каспрук взагалі сам собі виписував премії, а після того як на нього подали заяву в НАБУ за конфлікт інтересів, зараз премії за високі досягнення формально виписує його заступник Олександр Паскар.

Нагадаємо, міський голова Олексій Каспрук вважає, що його нинішня зарплата, а це майже 50 тисяч гривень, є достойною і відповідає навантаженості та відповідальності.

“За грудень отримав приблизно 50 тисяч гривень. Ця зарплата відповідає і навантаженості, і відповідальності. Таку суму нарахували з додатковими виплатами, завдяки економії по результатам року, яку всі працівники отримали. Було преміювання до Дня місцевого самоврядування. У січні зарплата буде нижчою. Отримаю приблизно 42-45 тисяч гривень”, - розповів Олексій Каспрук.

За словами Олексія Каспрука, ці гроші є достойною оплатою для мера.

“Коли я прийшов на посаду, то моя зарплата становила приблизно 270 доларів. Зараз я задоволений своєю зарплатою. Моя дружина, як викладач, наразі не дуже високу зарплату має і надходження від її бізнесу зменшилися. А моя нинішня зарплата — це гроші, за які можна нормально існувати”, - зазначив Олексій Каспрук.

Секретарю виконавчого комітету міськради Антоніні Бабюк за весь рік нарахували премій на загальну суму 245,4 тис грн.

Секретар виконавчого комітету Чернівецької міської ради Антоніна Бабюк у грудні 2019 року отримала заробітну плату в розмірі 32,4 тис грн.

Про це кореспонденту molbuk.ua повідомили у міській раді у відповіді на інформаційний запит. Зокрема, ці виплати складають із окладу (9,9 тис грн), доплати за ранг (404 грн), надбавки за високі досягнення праці (3108 грн), надбавки за доступ до державної таємниці (995 грн), щомісячної премії (15,4 тис грн) та премії за рахунок економії фонду оплати праці (2,6 тис грн).

Заступник міського голови Чернівців Володимир Середюк отримав у 2019 році премій на загальну суму 222,4 тис грн.

Заступник міського голови Чернівців Володимир Середюк у грудні 2019 року отримав зарплату розміром 46,8 тис грн.

Про це кореспонденту molbuk.ua повідомили у Чернівецькій міськраді у відповіді на інформаційний запит. За інформацією міськради, Середюк отримав оклад у розмірі 12,3 тис грн, решта виплат – це премії та інші доплати. Зокрема, він отримав 650 грн доплати за ранг, 7,7 тис грн надбавки за високі досягнення у праці, 1,2 тис грн надбавки за доступ до державної таємниці, 19 тис грн щомісячної премії, 2,6 тис грн премії за рахунок економії фонду оплати праці, 2,5 тис грн доплати за вислугу років та 615 грн – доплати за наукову ступінь.

А заступник міського голови Олександр Паскар отримав упродовж минулого року премій на суму 194,8 тис грн.

Заступник міського голови Чернівців з питань діяльності виконавчих органів Олександр Паскар у грудні 2019 року отримав зарплату в розмірі 27,5 тис грн.

Про це повідомили кореспонденту molbuk.ua у відповіді на інформаційний запит. Зокрема, його оклад становить 7028,57 грн. Також Паскар отримав доплату за ранг у розмірі 400 грн.

Окрім того, Паскарю нараховано виплату за досягнення у праці в розмірі 4,4 тис грн, надбавку за доступ до державної таємниці у розмірі 702,86 грн.

Також зазначається, що чиновник отримав щомісячну премію в розмірі 10,8 тис грн, а також премію за рахунок економії фонду оплати праці в розмірі 2,6 тис грн.

Разом з тим, зазначається, що доплата за вислугу років Паскарю становить 1485 грн.


Також повідомляється, що секретар міськради Василь Продан не отримував премій у 2019 році згідно поданої заяви.

Секретар Чернівецької міської ради Василь Продан у грудні 2019 року отримав заробітну плату у розмірі 15420 гривень.

Про це кореспонденту molbuk.ua повідомили у Чернівецькій міськраді у відповіді на інформаційний запит. Зокрема, оклад Продана складає 12,3 тис грн, доплата за ранг – 600 грн, надбавка за доступ до державної таємниці – 1230 грн, а доплата за вислугу років складає 1290 грн.

Джерело: molbuk.ua та https://times.cv.ua/

1