'Канцтовари з Китаю - це продукція, з якою  'Буковинська книга ' у виконанні кореспондента Фейсбуку Довганича вийшла до чернівчан': недарма Гайничеру згадав Пан Гі Муна

"Канцтовари з Китаю - це продукція, з якою "Буковинська книга " у виконанні кореспондента Фейсбуку Довганича вийшла до чернівчан": недарма Гайничеру згадав Пан Гі Муна

09.10.2013, 00:44

Перше явлення комунального підприємства "Буковинська книга", навколо якого влада ламає списи  вже понад два роки, відбулося під час святкування Дня міста. Попри оголошений переоблік у книжкових магазинах, які ввійшли до "Буковинської книги", комунальне підприємство було представлене кількома наметами з поліграфічною продукцією і канцтоварами біля входу до краєзнавчого музею.

Ситуацію навколо призначення керівника "Буковинської книги", як і її представлення чернівецькій публіці у ФБ прокоментував народний депутат України Максим Бурбак

- На день міста побачив в палатці на вул. Кобилянській асортимент продукції , з яким "Буковинська книга " вийшла до чернівчан. Канцтовари з Китаю було шииирооко представлені!!! Так ось в чому суть реформи Папієва-Галиця-Онуфрика у виконанні тво директора Довганича. Знайте, чернівчани вам віддячать. Ой, віддячать.

Те, в який спосіб відбулося призначення керівника комунального підприємства нардеп також вважає непрозорим: 

 - Чергове підтвердження абсурдності та неузгодженості дій Чернівецької ОДА та її кишенькового парламенту, маю на увазі " поважний" представницький орган Чернівецьку облраду.

Десь у вересні отримав листи від голови облради Гайничеру та заступника Папієва Галиця (останнім часом не розумію,  хто ж з цього тандему начальник та заступник ) з пропозицією надати кандидатуру на керівника обласного комунального підприємства  "Буковинська книга".

Моє негативне ставлення до рішення про створення цього підприємства, яким будуть знищенні чернівецькі книгарні- перлини нашого європейського міста, відстоюю останні 2 роки разом з директорами книгарень .

Вчора прочитав рішення профільної комісії облради , яка вирішила дане питання направити до управління з питань внутрішньої політики ЧОДА під очільництвом Онуфрика для опрацювання та надання пропозицій. Тобто, переклали відповідальність з хворої голови на ще більш хвору.

Кожного разу подібні рішення облради мене обурювали, бо ОДА ніц не має до комунальної власності, якою повинна розпоряджатися облрада. Але на тлі невдалої махінації з комунальною власністю та " Інватрансом" на суму понад 77 млн гривень - це все копійки.

На моє щире здивування, під час останнього пленарного засідання облради, яке відбулось 20 вересня, тишком-нишком провели засідання комісії, на якому зі скрипом проштовхнули кандидатуру кореспондента Фейсбуку Довганича  (чи знає про цю поважну посаду і людину засновник соцмережі Цукерберг).

 А що ж робити з попереднім рішенням комісії та обговоренням поданої кандидатури Лібановоі?

А нічого, хто вони ці депутати, які не розуміють всієї глибини псевдореформи від Онуфрика.

А Гайничеру лишилось лише кивати на відсутність згоди Лібановоі , вигороджуючи непослідовних депутатів.

 Докерувалися пане Гайничеру та провладна більшість. Вже дрібні чиновники вами рулять та нехтують. Певно, синдром Папієва-Михайлишина, який вже зафіксовано в Чернівецькій міськраді, присутній і в облраді.

Що ж буде з цими чиновниками, коли і місто, і область одужають? Питання риторичне !!!

Депутат Бурбак скористався Вашою пропозицією і вніс іншу кандидатуру на посаду генерального директора «Буковинської книги». Що буде з цією людиною? - поцікавився свого часу BukNews у голови Чернівецької обласної ради пана Гайничеру:

- Я з великою повагою ставлюся до всіх пропозицій, але з таким же успіхом шановний народний депутат міг подати кандидатуру Генерального секретаря ООН, - відповів Михайло Гайничеру. - Або начальника якогось ЖРЕПа. Тому що ні в першому, ні в другому випадку немає ні згоди Лібанової, ні згоди Пан Гі Муна. Тобто подавати можна, але без їхньої згоди… немає її згоди. Якщо би до цього була прикладена заява пані Лібанової, що вона хоче, то ми б обов’язково розглядали цю кандидатуру. А так юридичних наслідків цей піар хід немає. Бо немає заяви претендента, на якого вказав народний депутат».

1