Кандидати в народні депутати від опозиції Чернівецької області підпиcали Політичну угоду (Фоторепортаж. Оновлено)

Кандидати в народні депутати від опозиції Чернівецької області підпиcали Політичну угоду (Фоторепортаж. Оновлено)

19.10.2012, 20:05

19 жовтня  у Чернівцях, Києві та у всіх регіонах України лідерами політичних партій, що увійшли до складу Об’єднаної опозиції «ВО Батьківщина», та ВО «Свобода» було підписано Політичну угоду про створення Коаліції демократичних сил у Верховній раді України VII скликання.

На регіональному рівні таку Угоду підписали кандидати в народні депутати України по одномандатних виборчих округах, які висунуті Об’єднаною опозицією «ВО Батьківщина», ВО «Свобода» та єдиними кандидатами, які підтримані опозицією.

Урочисте підписання Угоди відбулося  у п’ятницю, 19 жовтня.

Учасники церемонії назвали цю мить історичною, з якої почнеться нормалізація життя в країні, після перемоги опозиції та підтриманих нею кандидатів на виборах.

Угода передбачає, серед іншого, входження до Коаліції демократичних сил у Верховній Раді VII скликання; недопущення внесення президентом Януковичем змін до Конституції України, які мають на меті обрання глави держави у парламенті та ліквідацію права українців на всенародні президентські вибори; неголосування за відповідні зміни до Основного Закону України; ухвалення закону України про порядок імпічменту президента та створення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань усунення президента Януковича від влади; початок процедури імпічменту чинного глави держави тощо.

Політичну угоду про створення коаліції демократичних сил у Верховній Раді VII скликання підписали єдинів кандидати від опозиції в округах Чернівецької області — Микола Федорук (округ №201 — Чернівці), Олександр Фищук (№202 - Сторожинець), Степан Спіжавка (№203 - Новоселиця) і Богдан Баласинович (№204 — Хотин).

Підписання угоди відбулося у виборчому штабі об’єднаної опозиції «Батьківщина».

Микола Федорук і Олександр Фищук є висуванцями «Батьківщини», Степан Спіжавка — ВО «Свобода», Богдан Баласинович — партії «УДАР».

Вони засвідчили своїми підписами також, що готові: здійснити усі можливі заходи з метою формування справедливого та незалежного правосуддя в Україні, дотримання прав і свобод громадян та звільнення політичних в’язнів, зокрема, лідера опозиції Юлії Тимошенко та Юрія Луценка; ухвалити закон України про відкликання народного депутата України. Проголосувати за встановлення кримінальної відповідальності для тих народних депутатів, які голосують за інших парламентарів. Скасувати недоторканність для Президента, народних депутатів і суддів; скасувати Закон «Про засади державної мовної політики», як антиконституційний, такий, що розколює суспільство, та ставить під загрозу державний статус і розвиток української мови; продовжити мораторій на продаж землі до 1 січня 2016 року та ухвалити необхідні закони, спрямовані на захист селян-власників землі; скасувати чинний Податковий кодекс, який знищує основу середнього класу – приватне підприємництво. Ухвалити Кодекс економічного зростання, який передбачає запровадження лише 7 податків замість чинних 135, створення максимально сприятливих умов для ведення малого та середнього бізнесу; скасувати антинародну «пенсійну реформу» Януковича-Азарова-Тігіпка, яка призвела до підвищення пенсійного віку.

«Ще напередодні старту виборчої кампанії, Об’єднана опозиція підписала спільну заяву про координацію дій під час парламентських виборів та узгодила єдиних кандидатів у мажоритарних округах з ВО «Свобода». Ми об’єдналися, узгодили свої кроки, відмовилися від взаємної критики, домовилися про спільні дії щодо захисту результатів виборів та контролю за процесом голосування. На жаль, від цього процесу самоусунулась партія Кличка УДАР, - зазначив під час прес-конференції з нагоди підписання угоди представник Центрального штабу – керівник регіональної виборчої кампанії Об’єднаної опозиції «ВО Батьківщина» Іван Мунтян. Попри це, складні перемовини з «Ударом» тривають, і підпис під угодою кандидата-мажоритарника від «Удару» Богдана Баласиновича підкреслює прагнення сторін до досягнення позитивного результату, додав керівник регіонального виборчого штабу ОО «ВО Батьківщина» Максим Бурбак.

- Єдині кандидати від демократичної опозиції підписали цю угоду і зобов’язалися після перемоги на виборах у новій Верховній Раді увійти до демократичної коаліції, - сказав керівник обласного виборчого штабу «Батьківщини» Максим Бурбак. - Коапліція насамперед має ухвалити низку законів — про імпічмент Президента, відміну мовного закону, пенсійної реформи, звільнення політв’язнів та інші.

Лідери політичних сил, які входять до Об’єднаної опозиції «Батьківщина», та ВО «Свобода» підписали політичну угоду про створення коаліції демократичних сил у Верховній Раді VII скликання. Про це повідомляє прес-служба «Батьківщини».

Угоду підписала також лідер опозиції Юлія Тимошенко, яка вчора передала свій підпис через адвоката Сергія Власенка.

У церемонії взяли участь Голова Ради Об’єднаної опозиції «Батьківщина», голова ГО «Фронт Змін» Арсеній Яценюк, керівник Центрального виборчого штабу Об’єднаної опозиції «Батьківщина», 1-ий заступник голови партії «Батьківщина» Олександр Турчинов, лідер партії «Громадянська позиція» Анатолій Гриценко, лідер партії «Реформи і порядок» Сергій Соболєв, лідер партії «За Україну!» В’ячеслав Кириленко, лідер партії «Народний Рух України» Борис Тарасюк, заступник Голови партії «Народна самооборона» Юрій Гримчак, а також лідер ВО «Свобода» Олег Тягнибок.

Голова Ради Об’єднаної опозиції «Батьківщина» Арсеній Яценюк наголосив, що ВО «Батьківщина» та ВО «Свобода» погодили процедуру участі у виборах 2012 року за принципом «один кандидат - один округ».

Арсеній Яценюк підкреслив, що політична угода про створення Коаліції демократичних сил у новому парламенті містить перелік законів, які має ухвалити нова демократична більшість.

«Об’єднана опозиція «Батьківщина» та ВО «Свобода» будуть мати більше місць в парламенті, ніж Партія регіонів. І це дає нам можливість зреалізувати нашу програму і прийняти ті закони, з якими ми ідем на вибори», - додав Арсеній Яценюк.

У свою чергу лідер партії «Свобода» Олег Тягнибок заявив, що скептики, які вважали, що опозиція не зможе об’єднатися у боротьбі проти режиму Януковича, глибоко помилилися.

«Ми не тільки зуміли знайти найбільш оптимальний формат нашої участі у виборах, ми ще зуміли напрацювати майбутній перелік першочергових законопроектів, які ми однозначно спільно і разом голосуватимемо у новому парламенті», - сказав він.

За словами Тягнибока, опозиційні сили домовилися побороти режим Януковича, усунути усі негативні наслідки його дворічного правління та через очищення влади змінити законодавство і побудувати українське суспільство на засадах справедливості.

Член Ради Об’єднаної опозиції «Батьківщина» Анатолій Гриценко через журналістів звернувся до лідера партії «Удар» Віталія Кличка.

«За цим столом портфелі не ділять, за цим столом беруть на себе зобов’язання: публічні, відкриті зобов’язання перед людьми», - наголосив він.

«Я і всі наші колеги ставимо свій підпис і відкрито говоримо про злочини режиму Януковича і про готовність боротися з ним», - сказав Анатолій Гриценко.

Крім того, сьогодні у всіх регіонах відбудеться підписання політичної угоди про створення коаліції демократичних сил у Верховній Раді VII скликання єдиними кандидатами в депутати в одномандатних округах від ВО «Батьківщина» та ВО «Свобода». Об’єднана опозиція звернулася із закликом приєднатися до цієї угоди до мажоритарних кандидатів від партії «Удар», на користь яких «Батьківщина» зняла своїх висуванців.

Джерело: molbuk.ua

1


КОМЕНТАРІ (1)

Чернівчанин!!!

Нехай не здригнеться твоя рука.

Голосуй за Батьківщину, за Федорука.

Не дай регіонам пройти у владу,

Віддай голос за народну раду.

avatar

123

20 жовтня 2012 15:15