«Кандидат від людей проти кандидата від олігархів»: інтерв’ю кандидата в народні депутати по 203 в/о Руслана Мельника

«Кандидат від людей проти кандидата від олігархів»: інтерв’ю кандидата в народні депутати по 203 в/о Руслана Мельника

27.08.2012, 05:56

До Вашої уваги перша частина інтерв’ю з кандидатом в народні депутати по 203 виборчому округу РУСЛАНОМ МЕЛЬНИКОМ.

Руслан Мельник - людина в буковинській політиці нова, проте швидке зростання його авторитету свідчить про те, що нові політики є цікавими для виборців та здатні створити сенсації на непередбачуваних мажоритарних виборах.

При особистій зустрічі відчувається, що Руслан Мельник - людина харизматична з сильним характером і внутрішнім стержнем. Для буковинців цікавою буде його позиція та нові погляди, які безперечно, додадуть барв у тиху кампанію на Новоселицькому окрузі. Це перша частина гострого інтерв’ю, в якій мова піде про причини та мотиви балотування Руслана Мельника на цих виборах, основних конкурентів на депутатство та проблеми округу.

-          Доброго дня пане Руслане! Поясніть, будь-ласка, причини, які змусили Вас балотуватися  на цих виборах ?

Відповім питанням на питання. А Ви задоволені  тією ситуацією, яка є зараз на Буковині ? Я не помилюсь, якщо скажу , що вона є майже критичною.  Люди не вірять владі, не вірять опозиції, всі бачать, що ситуація погіршується, але ,найголовніше, ніхто не знає, що  робити далі та не хоче брати на себе відповідальність. Корупція процвітає, а чесність і порядність не дозволяє простим буковинцям  жити достойно. У цій ситуації старі політики , ставленики олігархів  та  партійці, довели простих людей до убогого існування .

 Я живу серед  простих  людей, знаю їх проблеми і готовий боротися за свої цінності та переконання.  Знаєте – добро мусить бути з кулаками!  Відчуваю, що  саме тепер , прийшов  час буковинцям  «підняти голову»  і вимагати від влади вирішення своїх проблем.

 З Божою допомогою, всі речі, за які беруся  -  обов’язково доводжу до кінця. У теперішній ситуації,   вибір доведеться робити між минулим (ставлеником олігархів) і майбутнім ( кандидатом від людей) , думаю 28 жовтня люди не помиляться  у виборі.

-          Не боїтеся нажити собі ворогів?

Знаєте, я  Вас розчарую. Головний ворог для мене і для  кожного жителя Новоселицького, Герцаївського,  Глибоцького, Сторожинецького та Садгірського районів є бідність і криза. Що пропонують мої конкуренти? Провести газ? Дати кілограм гречки? Вирішити питання мови? Я запитую кожного виборця:  Чи зробить кілограм гречки Вас багатими? Толку з того газу, коли у Вас не буде грошей до нього підключитися, а якщо і підключитесь – через деякий час, за такої ситуації, за нього нічим буде платити.

-          Добре.  А що в такій ситуації  можете запропонувати виборцям Ви?

    Я виріс в простій сільській родині,  де мої батьки навчили мене  працювати і доводити кожну справу до кінця. Я знаю буковинців – вони вміють працювати. У нас є багато першочергових завдань і я маю чіткий план дій. По-перше, спільна робота депутата і громад кожного села, міста, району принесе результат. Я умію боротися за кожну копійку та спільно з громадою добиватися вирішення конкретних питань.  Головне – не брехати і не красти. Будучи новою людиною в політиці , для мене не існує «старих корупційних розкладів» . Якщо буде довіра та допомога людей  - я заставлю чиновників працювати чесно. По-друге, необхідно  створити умови для розвитку малого та середнього бізнесу .  Мій рецепт – дати вудку, а не рибу. Через зниження податкового тиску, допомогти кожному, хто вміє працювати. По-третє, допомога старшим  та малозабезпеченим людям. Криза по ним вдарила найбільше. По-четверте, – розвиток міжнародної співпраці, спрощення процедури перетину кордону. По-п’яте, розвиток  «місцевого колориту» та туризму. Самобутність українців, румунів та молдован має бути збережена і приносити не ворожнечу, а кошти.  Кожна етно-національна група не повинна відчувати жодного тиску. Ми є буковинці і завжди можемо знайти спільну мову, особливо тоді, коли  маємо спільних ворогів – кризу та бідність.

-          Що можете сказати  про своїх конкурентів?

На виборах друзів немає . Кожен з тих хто балотується - конкурують між собою. Я свідомо не буду критикувати  своїх конкурентів  від опозиції.  Я – представник нового покоління політиків . Є кандидати від влади, є кандидати від опозиції, а я, Руслан Мельник - кандидат від людей . У мене немає мільйонних статків , які б дозволили під час виборів,  через ЗМІ,  сваритися з моїми конкурентами.  Я  йду до людей. Буду з ними зустрічатись. Лише вони будуть моїми суддями.

 Більшість моїх опонентів, або представники старої номенклатури, або ставленики олігархів . Вони звикли ставитися до людей, як за радянських часів. Вони живуть у ХХ ст., однак зараз вже новий час, який  потребує нових знань та навичок, а також великого здоров’я , щоб витримати серйозні фізичні навантаження депутатської роботи . Про що можна говорити, якщо більшість кандидатів з мого округу ,навіть не мають власних профілів у соціальних мережах...

Я політик нового  покоління. Думаю, саме нові люди здатні вирішити старі проблеми.

-          Але ж нашим виборцям все ще потрібна сильна рука?

Я Вам скажу свою думку про «сильну руку». «Нагинати» сільських голів, директорів шкіл, підприємців – це прояв слабкості. Ще більша слабкість «водити за руку»  кандидата і нав’язувати його виборцям через силу. Це  все одно, що заставляти виборця одружуватися без любові. Навіть «сильна рука», не повинна продавати кота в мішку.

В моєму розумінні – «сильна рука» , це жорсткість до корупції , пробивання коштів для потреб громадян, уміння керувати командою і добиватися результату.  Таких людей  поважають прості буковинці.

-          На підтримку яких груп людей сподіваєтесь?

Знаєте, я не розділяю людей на окремі групи . Я знайду спільну мову з підприємцями, оскільки сам є підприємцем. Проблематику знаю. Так само розумію і  людей праці, які кожен день виживають, працюючи за копійки.  Маю про що спілкуватися і з старшими людьми. На приклад, під час зустрічі  мені кажуть:  «Ми своє відпрацювали, нехай  тепер прийдуть молоді та допоможуть нам» . Так і буде.  Життя навчило мене питати у старших людей  поради, щоб не перебивати зв'язок поколінь. У старших є мудрі поради, які допоможуть нам  продовжити їх справу .

Я не номенклатурний бізнесмен, що отримав халявне  майно, а людина, що добилася всього самостійно. Так само і на моєму окрузі  є багато талановитої сільської молоді, яка прагне отримати роботу , чесно працювати і самореалізуватися . Саме вони зроблять  Буковину заможним краєм!

Головне,  дати можливість людям самим себе забезпечити. А нині - новому депутату і всім виборцям треба боротися за зменшення корупції та тиску контролюючих структур. Це не відбудеться за один день. Але колись це треба починати робити!

 Інтерв’ю підготував  Іван  Семенчук 

1


КОМЕНТАРІ (1)

поки чи не найкраще інтервю серед всіх кандидатів. Удачі Вам Руслане!

avatar

Наталка

28 серпня 2012 00:57