Канадські Українці про Українську мову

Канадські Українці про Українську мову

05.06.2012, 14:34

Привіт! Це коротеньке відео канадських українців котрі народилися по-за Україною, але котрі спілкуються українською мовою. 5-го червня! Прийдіть під стіни верховної зради і винесіть звідти "сміття". Ми не можемо прийти, але просимо Вас прийняти наш скромний внесок у справу захисту Української мови.

Усі підходи до Верховної Ради України заблоковані прихильниками Партії регіонів і спецпідрозділами міліції, з місця подій повідомляє кореспондент порталу «Чернівці. Коментарі».

Представників опозиційних сил, які теж намагаються пройти до стін парламенту, не пускають. Не пропускають також і журналістів.

Як повідомив «Коментарям» депутат Київради від «БЮТ-Б» Олександр Бригинець, який також знаходиться на місці подій, Партія регіонів заблокувала підходи до Верховної Ради, встановивши міліцейські кордони по периметру вул. Інститутська, М. Грушевського, Шовковичної та Садової, щоб не дати опозиції провести мітинг проти прийняття проекту закону «Про основи державної мовної політики», який фактично вводить російську як другу державну мову

«При спробах представників опозиції пройти всередину оточеної території міліція чинить фізичний опір. В той же час правоохоронники пропускають представників Партії Регіонів, які, напевне, застосовують знаки впізнавання чи кодові слова», - повідомив Бригинець.

Крім того, під Києвом також заблоковані автобуси з людьми, що їхали на мітинг захисту української мови.

Бригинець також повідомляє, що всередині оточеного кільця знаходиться кілька тисяч провладних маніфестантів. «Біля Верховної Ради розгорнута сцена, що вочевидь була встановлена ПР ще вночі, незважаючи на те, що опозиція мала провести там мітинг про що подала відповідну заявку. Через це опозиціонери змушені змінити місце збору, що тепер знаходитиметься біля Кабміну», - заявив депутат Київради.

З Буковини взяти участь у мітингу підтримки української мови прибуло близько сотні чоловік. За наявною інформацією, усі добралися до столиці без пригод.
З кожною хвилиною довкола Ради людей стає все більше.

Як повідомляли «Коментарі», сьогодні Верховна Рада розгляне законопроект «Про засади державної мовної політики», розроблений «регіоналами» Ківаловим-Колесніченком. Під парламентом очікується масштабний мітинг як противником, так і прихильників даного документа.

Також нагадаємо, 24 травня, в ході розгляду кількох законопроектів у парламенті сталася бійка між представниками опозиції та Партії регіонів.

Джерело: Comments.UA

1


КОМЕНТАРІ (6)

Не мітингами треба цих ківалових- колесниченків -колесникових .... вилами і камінням їх треба кивати

avatar

Не байдужий

05 червня 2012 12:41

avatar

Beatrix Richter

05 червня 2012 12:55

Класс и хорошо написали  про два официальных языка ! Разделяю ваше мнение про: "вышиванки с салом и горилку с перцем " !

avatar

Весёлый

05 червня 2012 13:13

В Канаде тоже на двух официальных государственных языках разговаривают, на английском и французском языке !

avatar

Джон

05 червня 2012 13:21

Нешановним українофобам: вимагайте другої державної мови у своїх історичних країнах. Порівняння двомовної Канади з Україною некоректне, бо Канада - країна колоністів, які УКРАЛИ країну у корінного населення Північної Америки. А українці титульна нація країни, яку самі хотіли створити. Вони на відміну від канадців автохтонне (корінне) населення. Але якщо так піде далі, то тоді точно можна звести українську мову до мови індіанців Канади, а державними зробити  мови колоністів. Що й треба було довести!

avatar

Історик

05 червня 2012 15:04

Вся восточная Украина и весь Крым разговаривают в основном  только на русском языке, как и сам президент Янукович и его примьер  министр Азаров ! Регионы Закарптья, Прикарпатья и Буковины до 1940 года, всегда разговаривали на пяти языках и никогда не были Украиной !

avatar

Географ

05 червня 2012 16:02