'Калинка' залишилася без Максимюка. До конкурсу керувати ринком буде колишній заступник Ринжука

"Калинка" залишилася без Максимюка. До конкурсу керувати ринком буде колишній заступник Ринжука

26.01.2012, 00:38

Середа, 25 січня, стала останнім робочим днем, коли найбільше комунальне підприємство міста МТК "Калинівський ринок" мало легітимного керівника. Виконувачем обов'язки генерального директора ринку, де трудяться понад 20 тисяч приватних підприємців і одних лише штатних працівників комунального підприємства налічується майже півтисячі, до вчорашнього дня був депутат Чернівецької міської ради Василь Максимюк (фракція «Наша Україна»).  Керувати підприємством йому доручили ще в квітні 2011 року після усунення з цієї посади багаторічного гендиректора ринку Івана Ринжука. "Виконання мною обов'язків гендиректора мені щомісяця продовжують відповідним розпорядженням в.о. міського голови, - пояснив Василь Максимюк. -  Вперше мене призначили на посаду ще 19 квітня 2011 року і після цього кожного місяця продовжували повноваження. Хіба що перед самим Новим роком продовжили їх не на місяць, а одразу на два. Не складно полічити, що це трапилося вже 8 разів. Мої повноваження в.о. гендиректора МТК "Калинівський ринок" закінчуються 25 січня 2012 року".

Керівники міста, в тому числі секретар міськради Віталій Михайлішин, не раз публічно заявляли, що для дотримання демократичних процедур нового керівника "Калинівського ринку" обиратимуть на конкурсній основі.  Під час проведення першого конкурсу на заміщення вакантної посади гендиректора, який проходив ще у червні 2011  року, члени комісії висловили претендентам зауваження щодо відсутності у них концепції розвитку ринку. І з тих пір, вже чотири рази, конкурс весь час переносився. Чергове засідання конкурсної комісії мало відбутися у п'ятницю, 20 січня, проте його знову відклали. Офіційно через відсутність з поважних причин Петра Ротаря, Олександра Паскаря та Романа Довгалюка - трьох з шести членів конкурсної комісії. Як повідомив BukNEWS Василь Максимюк, ще на попередній комісії він заявив, що писати заяву на продовження виконання обов'язків більше не буде. У першій половині дня в середу, 25 січня, пан Максимюк до цього додав, що до нього звернулися представники відділу кадрів  з пропозицією написати заяву ще на місяць. Проте він відмовився це зробити. "Зараз не готовий сказати, яке прийму рішення, - сказав Василь Максимюк. - Але ситуація починає набувати якогось нездорового розголосу. Можливо, мені доведеться просити в захисту в підприємців".

Крім Василя Максимюка, нагадаємо, на посаду генерального директора МТК "Калинівський ринок" претендують ще троє осіб. Зокрема, екс-директор ТОВ "Мавекс-ойл", нині безробітний Володимир Ільїн, директор ринку "Газкомплектприлад" Руслан Сербінчук та начальник ФСК "Локомотив" Іван Іліка. Секретар Чернівецької міської ради, в.о. Чернівецького міського голови Віталій Михайлішин категорично заперечив, що віддає перевагу конкретному претенденту на посаду гендиректора МТК "Калинівський ринок". Про це його прямо запитали журналісти, пославшись на інформацію, що цим фаворитом нібито є директор ринку "Газкомплектприлад" Руслан Сербінчук. Сьогодні, 26 січня, Віталій Михайлішин вкотре підтвердив, що конкурс обов'язково відбудеться. Можливо, вже наступного тижня. І Максимюк, як і раніше, братиме в ньому участь. У п'ятницю, 27 січня, також планувалася зустріч в.о. мера Чернівців з підприємцями ринку на їх прохання.

Як повідомляє прес-служба підприємства, «У зв’язку із закінченням 25 січня терміну дії попереднього розпорядження про покладання обов’язків генерального директора Комунального підприємства «Міський торговельний комплекс «Калинівський ринок» на Василя Максимюка його вчора було звільнено від виконання цих обов’язків. А сьогодні, 26 січня, секретар Чернівецької міської ради, виконуючий обов’язки Чернівецького міського голови Віталій Михайлішин підписав розпорядження №61-к «Про покладання обов’язків», яким на посаду в.о. генерального директора Калинівського ринку призначено Карнася Олександра Вікторовича.

Новопризначений керівник ринку пропрацював на цьому підприємстві протягом багатьох років, зокрема, й на посаді першого заступника генерального директора (був заступником Ринжука - ред.), добре знайомий з усіма реаліями та проблемами ринку.

Департаментом економіки Чернівецької міської ради у зв’язку з цим утворено комісію з прийому-передачі печаток, штампів, документів та матеріальних цінностей КП МТК «Калинівський ринок», яка повинна завершити цю роботу до 2 лютого 2012 року».