На потреби Чернівців 'Калинка' жертвує 7 мільйонів

На потреби Чернівців "Калинка" жертвує 7 мільйонів

31.08.2011, 16:27

26 серпня на засіданні сесії Чернівецької міської ради депутати дали згоду на виділення Комунальним підприємством “Міський торговельний комплекс “Калинівський ринок” близько 7 мільйонів гривень на допомогу різним сферам міського господарства.


Так, найбільшу суму, а саме три з половиною мільйони, підприємство спрямує на найболючіше — чернівецькі дороги та міжбудинкові проїзди. Тут сподіваються: вже незабаром люди зможуть пишатися, що ходять та їздять довговічними та якісними вулицями, зробленими коштом справжньої чернівецької легенди, найбільшого у місті підприємства — Калинівського ринку.

Іншою міською проблемою, пройти повз яку Калинка не змогла, став Чернівецький аеропорт, який багаторічно чекає кращої долі. Відтак було вирішено виділити 1 мільйон 700 тисяч гривень, які разом із субвенцією з держбюджету спрямують на реконструкцію світло-сигнальної системи злітної смуги міського летовища. Це дозволить Чернівцям приймати літаки міжнародного класу, що, звісно ж, має посприяти розвиткові та покращенню іміджу нашого міста.


Так само на умовах співфінансування з міських та державних ресурсів буде проведено і капітальний ремонт житлового фонду Садгірського району, який теж давно потребує оновлення. Допомогти рідній Садгорі Калинка вирішила чималою сумою в 771 тисячу гривень.


Подбали Калинівці і про збереження краси історичного центру Чернівців. Кілька років тому тут встановили новітні камери відеоспостереження, які допомагали правоохоронцям оперативно реагувати на випадки хуліганства та вандалізму, а часто - й попереджувати їх. Втім, незабаром багато з цих технічних засобів були пошкоджені, а на їхній ремонт грошей традиційно не вистачало. Скориставшись суттєвим збільшенням надходжень до бюджету комунального підприємства, Калинівський ринок вирішив виділити Чернівецькому обласному управлінню Міністерства внутрішніх справ 400 тисяч гривень на встановлення, ремонт та реконструкцію технічних засобів системи відеоспостереження в Чернівцях.


Крім того, ще 20 тисяч гривень підприємство пожертвує Благодійному фонду допомоги співробітникам та ветеранам УМВС в Чернівецькій області.

Продовжуючи багаторічні традиції меценатства, чи не найприємніший подарунок робить Калинівський ринок Чернівецькій обласній філармонії: 15 тисяч гривень з бюджету підприємства будуть спрямовані на забезпечення її симфонічного оркестру. Крім того, коштом ринку для філармонії придбають і довгоочікуваний вишуканий музичний інструмент - арфу, про яку митцям доводилося лише мріяти.


Доволі суттєву суму від Калинівського ринку, півмільйона гривень, отримає і головний розпорядник коштів міста - виконавчий комітет Чернівецької міської ради. Ці гроші дозволять дещо збільшити поточні видатки міського бюджету, спрямувавши їх на інші
найнагальніші потреби столиці Буковини.

“Ледь не вперше за історію існування в Чернівцях Калинівського ринку справжнє наведення ладу на ньому повинен відчути на собі кожен чернівчанин”, - цитує прес-служба МТК "Калинівський ринок" слова виконувача обов”язків генерального директора підприємства Василя Максимюка. - “Це нам вдалося за рахунок збільшення надходжень до бюджету ринку, досягнутого, до речі, без жодного додаткового навантаження на підприємців, лише за рахунок налагодження прозорого та суворого обліку та контролю всі доходів. Загальна виділена ринком сума у 7 мільйонів гривень, звісно ж, більша від обсягу понадпланових надходжень. Відтак, прийняття цього рішення дещо вплинуло на обсяги преміювання штатних співробітників Калинки. Можливе й деяке відставання у виконанні Плану розвитку підприємства. Проте було вирішено, що турбота про добробут всього міста — важливіша, і я дуже сподіваюся на те, що колектив підтримає мене у цьому. Крім того, спостерігаючи неухильне зростання прибутків, які раніше ніяк не обліковувалися, маємо надію до кінця року ще встигнути все надолужити, повністю розрахуватися з людьми і при цьому не зупинятися у розвитку комунального підприємства. Адже воно, за великим рахунком, є важливим бюджетоутворюючим чинником Чернівців”.



КОМЕНТАРІ (1)

А де гроші на дамбу? На перенесення високовольтної лінії електропередач? Влаштуванн язаїздів для швидкої та пожежників?

avatar

Цікавий

31 серпня 2011 10:38