Івана Мунтяна ще на місяць відсторонили від посади голови обласної ради

Івана Мунтяна ще на місяць відсторонили від посади голови обласної ради

24.09.2020, 18:35

Його підозрюють у вимаганні та отриманні 180 тисяч доларів хабаря за сприяння у передачі в оренду оздоровчого комплексу «Брусниця».

Голові Чернівецької обласної ради Іванові Мунтяну, якого підозрюють у хабарництві, продовжили відсторонення від займаної посади ще на місяць. Про це кореспонденту ІА АСС повідомила прессекретар Вищого антикорупційного суду Олеся Чемерис.

«22 вересня наш слідчий суддя залишив без змін клопотання захисту про поновлення на посаді голови Чернівецької обласної ради мінімум на місяць. Тобто, до 22 жовтня прийняте раніше відсторонення від посади голови облради залишається дійсним», - сказали у пресслужбі суду.

Як повідомляє molbuk.ua із посиланням на рішення суду, опубліковане на сайті Єдиного держреєстру судових рішень, суд відхилив апеляційні скарги сторони захисту щодо відсторонення від посади та зміни запобіжного заходу.

 Як повідомлялося, ВАКС обрав запобіжний захід у вигляді застави у понад 10 млн грн голові Чернівецької обласної ради Івану Мунтяну, якого підозрюють в отриманні 180 тис. доларів хабара.

Раніше суд залишив у силі заставу Івану Мунтяну у розмірі понад 10 мільйонів гривень.

Повідомляється, що захисник вказав на непомірність розміру обраної до підозрюваного застави реальному матеріальному становищу. Також захисник в своїй апеляційній скарзі звертає увагу на значне погіршення стану здоров`я та інші обставини, що вкрай ускладнили матеріальний стан одного із заставодавців.

Як ідеться в тексті рішення, "суддя відхилила доводи сторони захисту про непомірність для підозрюваного розміру застави з огляду на його матеріальний стан, а саме: наявність об`єктів нерухомого майна, транспортних засобів, які належать підозрюваному на праві приватної власності, грошових активів, а також розміром видатків, вчинених підозрюваним та членами його сім`ї у 2019 році". А стан здоров'я заставодавця не є підставою до зменшення застави. Тож розмір застави Мунтяна залишається в силі - 10 мільйонів гривень.

Насамкінець вказано, що ухвала є остаточною й оскарженню в касаційному порядку не підлягає.

Нагадаємо, раніше Апеляційна палата ВАКС залишила у силі рішення щодо продовження строку відсторонення голови Чернівецької обласної ради Івана Мунтяна до 29 вересня.

Джерело: https://acc.cv.ua/ та https://molbuk.ua/

1