Іван Тичина: Мешканців селища Неполоківці непокоїть стан місцевих доріг та готовність гідротехнічних споруд до паводків

Іван Тичина: Мешканців селища Неполоківці непокоїть стан місцевих доріг та готовність гідротехнічних споруд до паводків

02.07.2019, 10:54

1 липня кандидат в народні депутати України Іван Тичина відвідав громаду смт. Неполоківці Кіцманського р-ну та зустрівся з депутатами Наполоківської ОТГ.

Одна з найгостріших проблем, яка не вирішується владою, є підтоплення навколишніх сіл, через занедбану дамбу.

Ускладнюється ситуація й тим, що поруч із критичними ділянками зруйнованої дамби розташоване сміттєзвалище – спадок радянської системи господарювання більш ніж півстолітньої давності. Екологічні служби б’ють на сполох: вміст формальдегідів на звалищі вже давно перевищує норми. У разі прориву дамби паводковими водами екологічна катастрофа неминуча: заражена вода хлине вниз за течією і за кілька годин сягне обласного центру.

Незважаючи на те, що водопостачання м. Чернівці здійснюється з двох джерел: з поверхневого водозабору на р. Дністер (74%) - водогін "Дністер-Чернівці" та системи підземних водозаборів р. Прут (26%) - водонасосних станцій "Рогізна", "Біла" та "Магала", водні випари із зараженого Пруту не покращать екологічного стану довколишнього повітря.

Іван ТИЧИНА наголосив, що питання укріплення, а подекуди й побудови нових гідротехнічних споруд, разом із проблемними питаннями стану місцевих доріг є одними з найвищих пріоритетів практичної частини його виборчої програми.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Витратили 23 млн, але не врахували дренажних робіт, підвал нової будівлі затоплює: Тичина вимагає від Пуршаги нарешті навести лад у дитсадку в Карапчеві

Окрім цього, депутати Неполоківської ОТГ звернулись до кандидата в народні депутати з питанням проконтролювати виділення коштів Управлінням капітального будівництва на добудову спортивного залу в с.Оршівці - Тичина дав слово офіцера, що проконтролює не тільки виділення коштів УКБ, але й якісну роботу підрядника та змусить владу працювати на користь громади!

Нагадаємо, що одна з функцій народного депутата - контрольна! Тому народний обранець має контролювати, щоб його громади отримували виділені їм кошти, контролювати вчасність надходжень фінансування та навіть вчасність освоєння коштів і виконання робіт!

СвÑ?Ñ?лина вÑ?д BukNews.

1