Іван Рибак знову привернув увагу Фищука до критичного стану автомобільних доріг у Чернівецькій області (ОНОВЛЕНО)

Іван Рибак знову привернув увагу Фищука до критичного стану автомобільних доріг у Чернівецькій області (ОНОВЛЕНО)

24.05.2018, 18:17

Сьогодні на брифінгу у Верховній Раді, народний депутат Іван Рибак жорстко підняв питання щодо критичного стану автомобільних доріг у Чернівецькій області.

 Зокрема, до автошляху державного значення Т-2601 сполученням Чернівці -Вашківці-Вижниця-Кути-Путила- КПП «Руська».

Шановна буковинська владо, ви що не знаєте, що там дороги практично немає? Там не дороги, там напрямки, чи як жартівливо їх називають - танкові бісектриси.

Після повені у 2008 році значні ділянки цієї дороги, що розміщені на території гірських населених пунктів, сильно постраждали. А в деяких випадках - її зовсім змило. І місцеві жителі стали просто виживати.

Місцеві жителі були змушені впродовж років фактично виживати: продукти приїжджали із значним запізненням, не свіжі, швидка допомога не могла доїхати вчасно до невідкладно хворих. Багатьом це вартувало життя.

Гуцули переживали ще не таке, особливих благ від держави вони ніколи не мали, а тому мовчали і терпіли.

 Так, люди призвичаїлися до особливих умов життя. Кожного дня вони долають відстані у декілька десятків кілометрів, щоб дістатися до школи, лікарні та місця роботи. Але уявіть собі, що відбувається, коли погодні умови не зовсім сприятливі. Автобус перестає ходити і горяни просто стають заручниками ситуації, не маючи доступу до нормальних потреб.

Не кажучи вже про дітей, які через жахливі дороги не можуть відвідувати навчальні заклади. Маленькі діти ранками і вечорами йдуть лісом, щоби сісти за шкільні парти.  Виходять з ладу автобуси і перестають їздити взагалі, наші горді горяни стають безпорадними заручниками ситуації, не маючи доступу до забезпечення нормальних людських потреб. Через таку ситуацію багато дітей перестали відвідувати школи. Це неприпустимо.  А ми зобов‘язані забезпечити нашим дітям необхідні умови для комфортного та якісного навчання.

 Але коли люди кожного дня пішки проходять відстані у десятки кілометрів, щоб дістатися до лікарні, магазину, місця роботи - це є ганьбою для влади.

 Більше того, Карпатський регіон покликаний для розвитку туристичної галузі. Але для цього потрібна нормальна дорожня інфраструктура.

Я, як народний депутат, обраний у тому числі громадою Путильського району, заявляю, що держава і місцева влада зобов'язані забезпечити нашим дітям необхідні умови для комфортного та якісного навчання.

Я стомився на всіх рівнях переконувати, тиснути, доводити, що не використовувати Карпатський регіон для розвитку туристичної галузі та реакреації - немудро, навіть злочинно.

Питання всього-навсього у створенні нормальної дорожньої інфраструктури та політики сприяння для інвестора.

 Тому в черговий раз привертаю увагу керівництва Чернівецької області та Служби автомобільних доріг до критичного стану автошляхів на Буковині.

А він жахливий не тільки у Путильському районі, подібна ситуація має місце у Сторожинецькому, Вижницькому, які є теж гірськими районами.

 Люди вимагають капітального ремонту та будівництва доріг, адже хочуть жити в хороших умовах та розвивати свій рідний край.

Що й казати, така розбита автомобільна інфраструктура є у кожному буковинському і бесарабському районі. Така маленька Чернівецька область ніяк не може впоратися зі своєю дорожньою логістикою.

А люди вимагають капітального ремонту та будівництва якісних доріг, вони прагнуть жити в достойних умовах, розвивати свої території, вибудовувати бізнес і не червоніти перед іноземними туристами, які все частіше навідуються в область.

Цього року Уряд виділив серйозні кошти на ремонт та будівництво доріг в Україні. Значні, я би сказав небувалі суми, виділені і Чернівецькій області.

Я робитиму це особисто, і закликаю всю громадськість, представників буковинських ЗМІ жорстко контролювати освоєння цих коштів. А також тримати пильний громадський контроль за якістю дорожних робіт і дотриманням необхідних технологій.

Ми маємо мати хороші дороги на Буковині", - заявив народний депутат України Іван Рибак.  

1


КОМЕНТАРІ (1)

Вані  Рибаку  треба  просипатись  від постійного  сну на  засіданнях  ВР,  хоча  іноді  ходити до  своїх  друзів і однопартійців  в КабМін. Хоча би одне звернення  написати  на Укравтодор ,.... ВСЕ - З ЄДИНОЮ  МЕТОЮ!!!  ПРОБИВАТИ  НОРМАЛЬНЕ  ФІНАНСУВАННЯ  доріг Буковини!  При  чому  тут дорожники,  що майже півроку без з/платні, з технікою  від Чаушеску, з мільйонними боргами   часів  Мунтяна!  Я розумію, хочеться  дивідентів перед виборами. Але!  Ваня!  "Пізно  пити боржомі, коли згпив  шлунок"!

avatar

Левон

24 травня 2018 19:00