Іван Рибак: Завдяки послідовній політиці Президента Україна вже прямує вірною 'дорожньою картою' до НАТО

Іван Рибак: Завдяки послідовній політиці Президента Україна вже прямує вірною "дорожньою картою" до НАТО

14.03.2018, 13:00

“10 березня Україна отримала статус “країни-аспіранта” НАТО. Це свідчить про те, що нарешті нас відкрито розглядають як державу – реального претендента на вступ до НАТО. 

Звичайно, на прискорення інтеграції України в Північноатлантичний Альянс вплинули недавні ракетно-ядерні погрози Путіна, котрий, схоже, злетів з котушок, Європі і США. Але це не єдиний чинник такого важливого для України рішення, після якого чітко вимальовується отримання дорожньої карти і реальна перстпектива вступу в НАТО”, – заявиви народний депутат України Іван РИБАК. – “На рішення союзників вплинула чітка і послідовна позиція Президента України та демократичної більшості у Парламенті, що вилилося у законодавче закріплення нашого курсу на членство в НАТО прийняттям закону №6470.

Окрім того, Президентом був ініційований закон про Національну безпеку №8068, що передбачає модернізацію армії за стандартами наших натівських союзників. 

Тут слід виокремити, що новостворена, модернізована, достатньо озброєна українська армія, котра впроваджує натівські стандарти ведення бойових дій, дістала високу оцінку експертів НАТО. 

У першу чергу через здатність протистояти російському агресору, у тому числі, у боях з регулярними силами РФ. За плечима українського війська реальний бойовий досвід і це є важливим для самого Альянсу, котрий розцінює Україну, як потужного військового союзника. 

Далі у планах Головнокомандувача ЗСУ запровадження механізмів демократичного цивільного контролю над оборонним комплексом. Сподіваюся, що Парламент підтримає цю ініціативу Президента.

Стати членом системи колективної безпеки НАТО, знайти місце під натівською парасолькою, означає для України – отримати мир, можливість розвивати економіку без озирання на військові дії, покращувати стандарти життя українців за рахунок коштів, що вивільняться з ВПК. Вже зараз серйозна підтримка НАТО дає нам чіткі надії на пришвидшення деокупації Криму і Донбасу.

Україна, завдяки чіткій позиції Призидента, демократичній більшості у ВР вже прямує правильною “дорожньою картою”. Що підтвердила у ході свого візиту до Києва Федеріка Могіріні”, – заявив Іван РИБАК.

Джерело: http://chernivtsi.solydarnist.org/?p=4504

1