Іван Рибак закликав  відвернути пряму загрозу здоров’ю людей та погіршенню екології в Україні

Іван Рибак закликав відвернути пряму загрозу здоров’ю людей та погіршенню екології в Україні

20.03.2018, 16:28

У парламенті лобіюють закон, який дозволить ввезення незареєстрованих пестицидів, що в свою чергу неабияк загрожує здоров’ю українців. Мова йде про ЗП №6606, який стоїть у порядку денному сьогоднішнього засідання ВР. Цим документом пропонується розширити хімічну небезпеку в нашій країні.

Про це повідомив народний депутат України Іван Рибак. 

- Відповідно до чинного законодавства, обов’язковою умовою завезення та використання незареєстрованих в Україні пестицидів є документальне підтвердження їх реєстрації в країні, де вони виробляються. Але автори нового законопроекту пропонують дозволити ввезення в Україну незареєстрованих пестицидів та хімікатів, і тим самим перетворити нашу країну на полігон для експерементів. Так, різноманітні експериментальні (небезпечні) препарати можуть ще не мати реєстрації в країни-виробника, але одночасно перебувати у процесі державних випробувань в Україні, де перевіряють дієвість хімікатів. 

- А такі експеременти – це нехтування інтересами українського суспільства. Це пряма загроза здоров’ю людей та погіршення екології в нашій країні.

- Крім цього, хочу зазначити, що прийняття цього документу спровокує корупцію та контрабанду в нашій державі, зашкодить природному середовищу та загрожуватиме статусу «органічна Україна».

- Тому закликаю колег в парламенті голосувати проти ЗП №6606! - пояснив свою позицію народний депутат України Іван Рибак. 

1