Іван Рибак: Вітаю з величним святом нашої єдності, нашої ідентичності, нашої соборності! (ОНОВЛЕНО о 21.45)

Іван Рибак: Вітаю з величним святом нашої єдності, нашої ідентичності, нашої соборності! (ОНОВЛЕНО о 21.45)

22.01.2019, 12:50

Сторіччя проголошення Акту возз'єднання Української Народної Республіки та Західно-Української Народної Республіки сьогодні відзначають у кожному куточку Буковини.

Перебуваючи на Вижниччині, народний депутат України Іван Рибак привітав всіх мешканців району зі святом об’єднання українського народу.

- Ми маємо бути свідомі того, що лише в єдності дій та соборності душ можемо досягти величної мети — побудови економічно й духовно багатої, вільної й демократичної України, якою пишатимуться наші нащадки, - сказав Іван Рибак. 

З нагоди державного свята, за дорученням голови Верховної Ради Андрія Парубія парламентар вручив грамоти Верховної Ради України Банилівському сільському голові Василеві Соломкові та директору Мигівского сільського будинку народної творчості та дозвілля Галині Москалюк.

Також за проханням Міністра культури Євгена Нищука, за вагомі досягнення у професійній діяльності, багаторічну сумлінну працю та високий професіоналізм, Іван Рибак вручив почесні грамоти Міністерства культури України директору Вашківецького міського будинку народної творчості та дозвілля Любові Хачман та завідувачу Лопушнянської сільської бібліотеки Марії Корпан.

Директора Берегометської школи мистецтв Вижницького району Чернівецької області Киселицю Миколу Ілліча народний депутат України Іван Рибак привітав із присвоєнням почесного звання «Заслужений працівник культури України».

- Бажаю Вам міцного здоров`я, творчої наснаги та нових здобутків у роботі, - побажав парламентар. 

Шановні українці!

Вітаю вас з одним із найвеличніших національних свят - Днем Соборності України!

Наша держава пройшла тернистий та важкий шлях свого становлення. Цілі покоління поклали голови за її незалежність. Наші вояки гідно та мужньо захищали нашу рідну землю від споконвічного ворога, який плюндрував її віками та морив голодоморами.

Але на жаль, сьогодні виклики продовжуються, ворог веде гібридну війну проти України, намагаючись нас роз'єднати. Ми знову здаємо іспит на єдність та мудрість, як і тоді у 1919 році. Тому закликаю всіх до відповідальності і сили духу, до відсічі ворогу на всіх фронтах - зовнішніх та внутрішніх.

Ми вистояли тоді, переможемо і тепер. Бо правда, історична правда за нами.

Єднаймося, щоб знову відстояти свій цивілізаційний європейський вибір!

Бо ми, як писав Павло Тичина "...єсть народ, якого Правди сила ніким звойована ще не була".

Вітаю вас з цим величним святом нашої єдності, нашої ідентичності, нашої соборності!

Народний депутат України Іван Рибак

1