Іван Рибак: Україна скликає сьогодні, 15 березня, спеціальне засідання Ради Безпеки ООН по Криму

Іван Рибак: Україна скликає сьогодні, 15 березня, спеціальне засідання Ради Безпеки ООН по Криму

15.03.2018, 12:39

Не зважаючи на чітку позицію більшості країн світової спільноти щодо окупації Криму, Президент РФ Володимир Путін 14 березня відвідав Крим. Він побував на недобудованому Керченському мосту, в Сімферопольському аеропорту, який окупанти заходилися реконструйовувати, а також був присутній на організованому окупаційною владою концерті у Севастополі.

Українська влада засуджує такі дії Кремля. Президент України Петро Порошенко виступив з різкою заявою щодо відвідин Путіним українського Криму з метою передвиборчої агітації. Він назвав цей візит фарсом і провокацією.

Про це на своїй сторінці у ФБ написав народний депутат України Іван Рибак. 

Засудив візит і новопризначений Міністр іноземних справ Германії Хайко Маас. Одразу ж після вступу на посаду, дипломат відзначив, що з анексії Криму Росією і довготривалою агресією проти України миритися не можна. 

Представник Держдепартаменту США Хізер Нойєрт теж заявила, що санкції проти Росії зберігатимуться до повернення Криму Україні. Вона наголосила, що Крим є частиною України, а Референдум 2014 року назвала сфабрикованим і незаконним. 

У Держдепі також віжзначають, що населення Криму: кримські татари, активісти, журналісти піддаються постійним репресіям.

Україна скликає сьогодні, 15 березня, спеціальне засідання Ради Безпеки ООН по Криму у форматі «Appia». Це означає, що у ньому можуть брати участь не тільки члени радбезу, але й інші держави та представники громадянського суспільства. 

В ініційованому Україною засіданні візьмуть участь представники Меджлісу кримсько-татарського народу.

Хочу нагадати, що днями Європарламент повідомив, що не буде відправляти спостерігачів на президентські вибори в Росії. Федеріка Могеріні під час візиту в Україну 12 березня теж чітко заявила, що ЄС не визнає виборів у Криму.

Так, завдяки чіткій позиції української влади і підтримці союзників нашої держави, кримська спецоперація, якою так вихвалявся Путін перед росіянами, перетворилася на фарс, - написав Іван Рибак. 

1