Іван Рибак: Свою армію треба любити

Іван Рибак: Свою армію треба любити

06.12.2018, 10:25

Голова Чернівецької обласної організації БПП "Солідарність", народний депутат України Іван Рибак привітав співвітчизників з Днем Збройних сил України. 

"Свою армію треба любити. На щастя, українці зрозуміли це вчасно.

Коли наші села і міста сплять після трудового дня, коли вранці ми ведемо дітей у школу чи дитсадок, а самі поспішаємо на роботу, наш спокій бережуть відважні хлопці на рубежах нашої держави. Наші герої на передовій, котрі відбивають російську агресію.

День Збройних сил України став загальнонаціональним святом, яке об'єднує, гуртує, мобілізує громадян. Наш воїн є прикладом для нової генерації юних українців, котрі народилися і виросли в незалежній державі. Є зразком сили духу та хоробрості. Захищати державу престижно, кожен українець та українка в уніформі заслужено користуються повагою в суспільстві.

Потужна армія є одним з головних чинників у розбудові незалежної, соборної держави, і вона з кожним днем міцнітиме. Український солдат є гарантом нашого європейського вибору, миру, спокою та процвітання.

Вітаю наших мужніх воїнів з професійним святом. Щоб кулі минали, щоб шаблі не брали голівоньки ваші. 

Дякуємо за службу і відданість Україні!" - сказав Іван Рибак. 

ДОВІДКОВО: 

Сьогодні, 6 грудня, в Україні відзначають День Збройних сил. Саме в цей день 1991 року був прийнятий Закон "Про Збройні сили України". А День Збройних сил України був установлений постановою Верховної Ради України в 1993 році. 

Кістяк ЗС України складають Сухопутні війська, Повітряні сили та Військово-морські сили. Крім основних родів військ до складу Збройних сил країни належать внутрішні війська, державна прикордонна служба та оперативно-рятувальна служба цивільного захисту, Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

Сучасна армія України пройшла тривалий шлях розвитку, що включає етапи оптимізації, скорочення військового складу і розформування. Події 2014 року – анексія Росією Криму - показали гостру необхідність зміцнення обороноздатності нашої країни та проведення реформ, цей рік став переломним в історії української армії. На сьогодні ЗСУ відновили свою боєздатність. Україна відмовилася від позаблокового статусу і оголосила про свої наміри вступити до НАТО.

Зазвичай свято відзначається урочистою церемонією покладання квітів до могили Невідомого солдата, божественною літургією. В армії проходять урочисті збори, церемонії вручення державних нагород та святкові концерти. 

За традицією, щороку президент України вітає всіх службовців української армії, відзначаючи значну роль цих людей у підтримці Україною свого незалежного статусу.

Джерело: УНІАН

1