Іван Рибак справжній патріот: 'Не дай Боже, щоби хтось знову намагався зазіхнути на нашу мову'

Іван Рибак справжній патріот: "Не дай Боже, щоби хтось знову намагався зазіхнути на нашу мову"

17.07.2019, 17:01

У вівторок, 16 липня, вступив в дію Закон України "Про забезпечення функціонування української мови як державної". Українська мова утвердила себе, як єдина державна мова, обов'язкова для використання у всіх структурах, сервісах, закладах торгівлі.

- Ми, народні депутати Верховної Ради VІІІ скликання, виконавши доручення цілих поколінь, нарешті віддали належну шану українській мові. А вона є берегинею нашої нації, віри, нашої ідентичності у світі, - прокоментував цю подію народний депутат України Іван Рибак. 

- Вважаю, що мовний Закон є одним із найбільших здобутків цього скликання парламенту. Дуже радий, що особисто даклався до такого важливого та вікопомного Закону. Ми це зробили для наших дітей, котрим жити у вільній, незалежній європейській державі. І українська мова, без сумніву, стане окрасою розкішнного букету мов Євросоюзу.

- Упевнений, що з року в рік, українською розмовлятимуть все більше людей, телебачення та радіо. На полиці книгарень шикуватимуться все більше українських книжок. Наше слово, наша пісня завойовуватиме все нові і нові терени. А в себе вдома наша мова буде пошанована, ставатиме більш глибинною і влучною, позбавляючись чужеземного та наносного.

- І не дай Боже, щоби хтось знову намагався зазіхнути на нашу мову, бо вона є основою основ, нашим стрижнем, хребтом нації, який ще нікому не вдалося зламати. Розмовляємо українською, бо ми того варті, - сказав Іван Рибак. 

1