Іван Рибак радий, що парламент захистив українську мову для наших дітей

Іван Рибак радий, що парламент захистив українську мову для наших дітей

25.04.2019, 12:49

Запам'ятайте цей Чистий четвер, 25 квітня 2019 року.

- Саме сьогодні український парламент захистив українську мову, проголосувавши 278 голосами законопроект № 5670-д. Цього історичного рішення українці всього світу очікували всі 28 років. Збулося, - прокоментував ухвалення закону народний депутат України Іван Рибак. 

- Радий, що причетний до прийняття одного з найважливіших для України законодавчих актів. Бо наша мова - це не тільки наша ідентичність, наша зброя, наша пісня - вона розпізнавальний знак нашої держави у світі, наші габаритні вогні у Всесвіті, вона щит проти ворожої агресії. Бо там, де починається українська мова, починається Україна.

- Вдячний за підтримку нашій українській еліті: науковцям, поетам, письменникам, артистам, військовим, всім справжнім патріотам, які зібралися під Верховною Радою, щоби підтримати цей вікопомний Закон. Всім, хто прийшов висловити свою позицію, своє ставлення до рідної мови і дати відсіч реваншистам.

- Ми це зробили! У першу чергу, для наших дітей.

1


КОМЕНТАРІ (1)

 Данный закон был принят всего 277-ю прихлебателями Порошенко и националистами с целью мести ЗЕЛЕНСКОМУ и НАРОДУ УКРАИНЫ!!!

                                                  ВІКІПЕДІЯ

       Публі?чна дія?льність — діяльність в ім'я загального блага, в інтересах всіх, на виконання загальної волі. Як правило, проводитися за рахунок якихось загальних ресурсів суспільства. Тобто, діяльність направлена в протилежний бік від приватної, отже учасники публічної діяльності, в розрізі юриспруденції, набувши публічні права, втрачають частину приватних прав.

       Как следствие, из-за 277 народных депутатовбольше половины граждан Украины (больше 20000000!!!)  потеряют часть своих Прав и Свобод!!!!!

БОЛЕЕ ТОГО, данный закон принятый не конституцинным большинством ПРОТИВОРЕЧИТ КОНСТИТУЦИИ УКРАИНЫ и БОЛЕЕ ДЕСЯТКА ДРУГИМ ЗАКОНАМ!!!

 

Публічна діяльність заснована не на забезпеченні власного інтересу органу управління, не на волі вибору, а на функціональній заданості мети. Для цього у законодавстві чітко визначаються завдання і функції публічних органів, їх компетенція і повноваження, процедури створення і діяльності та відповідальності за перевищення меж компетенції того чи іншого органу публічної влади.

Відносини, що опосередковують приватну і публічну діяльність, відрізняються проміж собою за природою та методами їхнього регулювання, однак головне, що їх відрізняє, — це мета, задля якої здійснюється публічна чи приватна діяльність, інтерес, якого прагнуть досягти учасники відповідних відносин.

                                                   КОНСТИТУЦІЯ УКРАЇНИ

         Стаття 10. Державною мовою в Україні є українська мова.

{Офіційне тлумачення частини першої статті 10 див. в Рішенні Конституційного Суду № 10-рп/99 від 14.12.99}

Держава забезпечує всебічний розвиток і функціонування української мови в усіх сферах суспільного життя на всій території України.

В Україні гарантується вільний розвиток, використання і захист російської, інших мов національних меншин України.

Держава сприяє вивченню мов міжнародного спілкування.

Застосування мов в Україні гарантується Конституцією України та визначається законом.

                       КРИМІНАЛЬНИЙ  ПРОЦЕСУАЛЬНИЙ  КОДЕКС  УКРАЇНИ

        Стаття 29. Мова, якою здійснюється кримінальне провадження

3. Слідчий суддя, суд, прокурор, слідчий забезпечують учасникам кримінального провадження, які не володіють чи недостатньо володіють державною мовою, право давати показання, заявляти клопотання і подавати скарги, виступати в суді рідною або іншою мовою, якою вони володіють, користуючись у разі необхідності послугами перекладача в порядку, передбаченому цим Кодексом.

 

                                        КРИМІНАЛЬНИЙ КОДЕКС УКРАЇНИ

        Стаття 161. Порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками

1. Умисні дії, спрямовані на розпалювання національної, расової чи релігійної ворожнечі та ненависті, на приниження національної честі та гідності, або образа почуттів громадян у зв'язку з їхніми релігійними переконаннями, а також пряме чи непряме обмеження прав або встановлення прямих чи непрямих привілеїв громадян за ознаками раси, кольору шкіри, політичних, релігійних та інших переконань, статі, інвалідності, етнічного та соціального походження, майнового стану, місця проживання, за мовними або іншими ознаками -

караються штрафом від двохсот до п'ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до п'яти років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого.

2. Ті самі дії, поєднані з насильством, обманом чи погрозами, а також вчинені службовою особою, -

караються штрафом від п'ятисот до тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавленням волі на строк від двох до п'яти років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого.

3. Дії, передбачені частинами першою або другою цієї статті, які були вчинені організованою групою осіб або спричинили тяжкі наслідки, -

караються позбавленням волі на строк від п'яти до восьми років.

{Стаття 161 в редакції Закону № 1707-VI від 05.11.2009; із змінами, внесеними згідно із Законом № 1519-VII від 18.06.2014}

 

      Геннадий Геков, независимый гражданский активист, правозащитник. Буковинський громадянин ХХI ст., Академія громадянина (095-474-37-54

avatar

Правозащитник

25 квітня 2019 14:44