Іван Рибак привітав буковинців, друзів, колег, виборців, думкою і підтримкою яких дуже дорожить, з річницею славного міста Кіцмань

Іван Рибак привітав буковинців, друзів, колег, виборців, думкою і підтримкою яких дуже дорожить, з річницею славного міста Кіцмань

12.07.2018, 12:46

Маю честь привітати з річницею славне місто Кіцмань, моїх друзів, колег, виборців, думкою і підтримкою котрих я дуже дорожу, - написав народний депутат України Іван Рибак на своїй сторінці у ФБ.

Це символічно, що саме в день Святих апостолів Петра та Павла святкує свою річницю ваше гонорове і величне місто Кіцмань - оплот українства на Буковині. 

- Вітаю всіх іменинників зі світлим святом апостолів Петра і Павла! Бажаю кожному Божої опіки, сімейної злагоди та благополуччя. Нехай на Вашому життєвому шляху зустрічаються тільки хороші люди, а добро супроводжує Вас повсякчас! - побажав принагідно парламентар. 

Перша згадка про це місто підприємливих, працьовитих людей датується 1413 роком. Це поважний родовід.

Живуть у Кіцмані мудрі, цікаві, талановиті, творчі, глибокі та умілі люди. Така непересічна, барвиста громада - кіцманська традиція. Чи не тому, у вашому славному місті народилися такі особистості, як лікар та громадський діяч - Лев Воєвідко, сотник Буковинського Куреня 3-ї стрілецької дивизії армії УНР - Кантемір Омелян, український архітектор і диригент - Іван Жуковський, політична та громадська діячка, юрист і голова проводу ОУНЗ у 1979-1992 рр. - Дарія Ребет.

А також батько та син Івасюки. Відомий письменник та знаменитий поет і композитор. Володимир Івасюк - особлива гордість Кіцманя, його символ - його совість. Не кожне місто може похвалитися таким сином, таким великим українцем, який виріс тут на берегах Совиці, котра впадає у норовистий Прут. Його вклад у здобуття нашої незалежності неоціненний.

Вперше свій День народження Кіцмань святкує вже у статусі об'єднаної територіальної громади з новими перспективами, завданнями, новим баченням свого місця на теренах Буковини. Є знаковим те, що люди, громади навколишніх сіл зробили вибір на користь міцної Кіцманської ОТГ. Без сумніву, свою роль зіграла висока репутація вашого міста, вашого активу, ваших громадян. 

Кіцмань є синонімом надійності та діловитості, і я пепеконаний, що ваша об'єднана громада приречена бути успішною, міцною, конкурентноздатною. Що ви спільними зусиллями вибудуєте тут нову якість життя людей, створите необхідіні сервіси, розбудуєте інфраструктуру, відремонтуєте дороги та приміщення, відкриєте нові можливості для бізнесу та розквіту талантів.

Знаю, що буквально через кілька років ми бачитимемо у Кіцмані муніципальну громаду європейського зразка. 

Радий бути причетним до цих великих справ. Маю за честь бути вам потрібним та корисним, - написав Іван Рибак. 

1