Іван Рибак побажав буковинцям позитивних емоцій від  «Французької весни»

Іван Рибак побажав буковинцям позитивних емоцій від «Французької весни»

12.04.2019, 19:42

«Французька весна» повернулась на Буковину. Цього року фестиваль французької культури знову завітав до Чернівців.

- Сьогодні Україна чітко визначилася із стратегічним курсом на вступ до Європейського Союзу та НАТО. Тож нам потрібно поглиблювати міжнародні зв’язки з країнами ЄС. Зокрема, і через знайомство з європейською культурою. Традиційно організатори фестивалю підготували для глядачів різноманітну програму в сфері образотворчого мистецтва, кіно, літератури, музики. Тож бажаю всім гостям та мешканцям краю естетичної насолоди та позитивних емоцій від мистецтва, - привітав буковинців і гостей краю народний депутат України Іван Рибак. 

ДОВІДКОВО: 

У свій 16-тий сезон фестиваль «Французька весна в Україні» розгорне свою активність у близько десяти містах: її яскраві промені осяють українську столицю та регіони.

Смілива, вимоглива і водночас ігрова програма, яка віддзеркалює сучасну французьку та франко-українську художню творчість, буде представлена українському глядачеві.

Ось кілька подій, що будуть у Чернівцях:

Джазовий концерт тріо Венсана Буржекса

Концерт тріо французького піаніста та композитора Венсана Буржекса, Деріла Холла та Бенжамена Хенока, під час якого буде представлено твори з нового альбому композитора. Публіка не зможе встояти перед неперевершеним шармом французької музики.

Де і коли: 12 квітня о 19:00, Центр культури «Вернісаж» (вул. І. Франка, 15).

Концерт «Андре Жід та музика» струнного квартету DANOS

П’єр Тійюа – не лише композитор та музикант, але й затятий поціновувач літератури, який по-особливому захоплюється творами Андре Жіда. Надихаючись критичним твором письменника «Записки про Шопена», він створив музичну композицію, яка разом із іншими творами буде виконана юними віртуозами проекту «Молоді таланти» Авіньйонського регіонального оркестру.

Виступ доповнять читання поезії українських і французьких поетів від епохи романтизму до постмодерну у виконанні П’єра Тійюа та актора Євгенія Холодняка.

Де і коли: 13 квітня о 18:00, Чернівецька обласна філармонія.

На концерті «Поезія музики» виступить Аврора Бааль (орган) та Еммануель Плейнтель (сценічна декламація)

У рамках року французької мови в Україні музиканти підготували нетипову органну програму: звучатимуть твори композиторів Швейцарії, Канади, Франції, Марокко та Бельгії, серед яких шедеври Е. Саті, А. Онеґґера, О. Мессіана. Доповнить їх декламація поезії від Еммануеля Плейнтеля – французького митця, відомого своїми експериментами з мелодією та словом.

Де і коли: 22 квітня о 18:30, Зал камерної та органної музики.

1