Іван Рибак: Ніхто не здатен відібрати у нас  незалежність!

Іван Рибак: Ніхто не здатен відібрати у нас незалежність!

24.08.2018, 10:29

Шановні українці!

Вітаю вас з Днем Незалежності України!

27 років це свято для нас із вами є найважливішим і найбільш урочистим. Цьому є багато причин, які сягають своїм корінням в глибину віків формування нашої держави. Незалежність України – це здобуток не тільки нинішньої генерації, але й результат зусиль багатьох поколінь наших предків.

Але сьогодні ми змушені переосмислювати своє ставлення до нашої незалежності. Адже незалежність, яка багато років здавалася нам лише захоплюючим фактом, який вже ніхто і ніколи не зможе поставити під сумнів, і ніхто не здатен у нас відібрати, нині з усією гостротою сприймається як вистраждана цінність, за яку, на жаль, ми мусимо продовжувати боротися.

За останні 4 роки наша держава подорослішала і ми подорослішали разом з нею. Українці дізналися справжню ціну свободи і, на жаль, змушені зараз її платити. Єдиною країною на планеті Земля, яка відмовилася від третього найбільшого ядерного арсеналу в світі, отримавши від усіх тодішніх ядерних держав гарантії безпеки і територіальної цілісності - є Україна. Але на жаль, після незаконної анексії нашого Криму і окупації Донбасу з боку Російської Федерації, ці гарантії залишилися на папері. Росія, як країна-агресор, поставила собі за мету розколоти Українську державу, зруйнувати наш економічний потенціал, позбавити нашу країну будь-яких шансів стати повноправним членом демократичної європейської спільноти.

Кожен з нас знає і розуміє, що ця російська агресія є надзвичайно виснажливою для України – з безпекової, економічної, фінансової, ресурсної точок зору. Але в державі існують і внутрішні загрози, з якими нам довелось зіштовхнутись. Це п’ята колона Кремля, яка щодня зі сторінок соціальних мереж, шпальт газет та телеекранів «вєщає» нам про зраду і відсутність перемог. Такі інформаційні атаки спрямовані на розкол українського суспільства із середини, створення атмосфери недовіри громадян до законно обраної в демократичний спосіб влади, не дивлячись на позитиви, які продукує українське суспільство спільно з діючою владою.

За останні чотири роки наша вщент зруйнована армія стала однією з найпотужніших у Європі. Розграбовані золото-валютні запаси держави після президентства Януковича поновлено. Українська економіка, незважаючи на втрату 23% свого потенціалу, розпочала позитивний ріст. За останні 6 місяців скоротився зовнішній та внутрішній державний борг.

Ми розпочали реформи у сфері освіти, медицини, місцевого самоврядування. З прийняттям Закону України про національну безпеку переходимо на стандарти НАТО у сфері нацбезпеки та оборони. Виконавши 145 умов Європейського Союзу, ми отримали безвізовий режим з країнами, що входять до ЄС. На українському радіо та телебаченні звучить українська музика, а наші студії знімають українські фільми. Хіба це не досягнення?

Але ці важливі кроки стали можливими тільки завдячуючи кожному, хто брав та бере участь у бойових діях на сході нашої держави. Кожному волонтеру та капелану. Кожній українській родині, що виховує справжніх патріотів України. Бо як інакше, як не патріотами, назвати дітей, які підтримують наших військових своїм малюнком чи листом, надісланим українському солдату на передову.

Ми живемо у незалежній країні, але її незалежність залежить від кожного з нас. І важливо розуміти, що любов до України повинна відображатися не тільки в українських піснях чи у вишиванках. Насамперед, це відповідальність перед суспільством та обов’язки кожного громадянина перед своєю державою.

Сьогодні ми відзначаємо 27-му річницю Незалежності України. У це знаменне свято бажаю незламного духу українському народу, мудрості кожному українцю та щирої віри у велике майбутнє нашої незалежної держави!

Слава Україні! Слава її героям!

Народний депутат України Іван Рибак

1