Іван Рибак: «Міф про охолодження відносин між США та Україною — не більше, ніж елемент гібридної війни»

Іван Рибак: «Міф про охолодження відносин між США та Україною — не більше, ніж елемент гібридної війни»

15.03.2018, 18:25

Днями завершився візит делегації фракції партії «Блок Петра Порошенка» до Вашингтона, де відбулися результативні зустрічі з високопосадовцями, сенаторами та конгресменами, керівництвом МВФ та Світового банку. 

«Доводиться чути багато скептичних висловлювань щодо буцімто охолодження ставлення Заходу до України. Комусь дуже хотілося б, щоби так і було. Проте реалії свідчать про зворотне. США і Європа залишаються з Україною і роблять усе, аби допомогти нам із реформами і підвищенням боєздатності української армії», — заявив народний депутат Іван Рибак (на знімку). 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Іван Рибак: Україна скликає сьогодні, 15 березня, спеціальне засідання Ради Безпеки ООН по Криму

Іван Рибак: Завдяки послідовній політиці Президента Україна вже прямує вірною "дорожньою картою" до НАТО

 

За його твердженням, «градус зустрічі засвідчив і подальший безпрецедентний рівень підтримки американськими союзниками України. Передусім, у питанні реформ і озброєння української армії сучасною летальною зброєю. Делегація також відвідала Пентагон, де з представниками військових кіл США обговорила роботу над законом про національну безпеку України, від якого залежить рівень військової допомоги американців. Також американські політики і фахівці схвально висловилися щодо низки реформ, упроваджених в Україні, серед яких і прийняття Верховною Радою закону про Антикорупційний суд у першому читанні».  

Лариса ГОНЧАРЕНКО

Джерело: http://www.golos.com.ua/article/300763?_utl_t=fb

1