Іван Рибак формував державну політику підтримки розвитку гірських територій

Іван Рибак формував державну політику підтримки розвитку гірських територій

20.02.2018, 19:06

Сьогодні у Мінрегіоні проведено круглий стіл на тему: «Формування державної політики підтримки розвитку гірських територій: досвід України та Європейського Союзу».

Захід відбувся за участі Надзвичайного та Повноважного Посла Австрії в Україні Герміне Поппеллер, народних депутатів України, представників профільних міністерств, обласних державних адміністрацій та органів місцевого самоврядування.

Участь у роботі круглого столу взяв народний депутат України Іван Рибак. Парламентар поділився власнив баченням вирішення проблем гірських територій. 

Світлина від BukNews.

Карпатський регіон є колискою української культури. І держава повинна вжити максимальних заходів для його збереження і відродження. Для цього необхідна стратегія розвитку гірських населених пунктів, яку сьогодні обговорили спільно з нашими європейськими партнерами.

В центрі будь яких змін завжди повинні стояти інтереси людини. І розуміючи особливі умови та потреби жителів гірських районів України, життя яких суттєво відрізняється від життя громадян на рівнинних територіях, необхідно посилити законом державні гарантії для гірських та високогірних населених пунктів в галузі освіти, медицини та культури. Тому охорона здоров‘я, якісна освіта, розвиток культури та бізнесу - наші головні пріоритети у розвитку Карпатського регіону.

Також потрібно вжити заходів для покращення системи зв’язку, транспортної інфраструктури, а в деяких випадках і будівництва шляхів сполучення, а також посилення соціальних гарантій для місцевого населення. 

Крім того, необхідне проведення природоохоронних заходів задля покращення екологічного стану цих територій, а також використання можливості створення об‘єктів нетрадиційної енергетики.

Це все допоможе зробити Карпатський регіон більш привабливим для туристів, розвивати зелений туризм та залучати іноземні інвестиції, які сприятимуть покращенню економічного становища як регіону, так і держави в цілому.

Адже за рівнем економічного розвитку гірські території в Україні значно поступаються середнім показникам. 

Вони потребують застосування інструментів, котрі забезпечують зростання інвестиційної привабливості.

Шляхом для розв’язання такого завдання слід розглядати запровадження на гірських територіях спеціального режиму інвестиційної діяльності, за допомогою якого стимулюватиметься залучення інвестицій у пріоритетні види економічної діяльності, сумісні з екологічними особливостями гірських територій, їх природно-ресурсною базою, традиціями господарювання.

Це сприятиме подоланню низки негативних соціально-економічних тенденцій, що стали характерними для гірських територій в Україні. Крім того, необхідне запровадження системи пільг для інвесторів, яка має служити інструментом компенсації низьких показників інвестиційної привабливості гірських територій.

Світлина від BukNews.

 Світлина від BukNews.

1


КОМЕНТАРІ (2)

А де розрекламований КМУ в грудні 2017 року проект закону про розвиток гірських та високогірних населених пунктів . Чи то просто ще ніхто його не підготував і немає що показати.

avatar

гуцул

20 лютого 2018 20:33

20 років одне й те саме на язиці у горе-можновладців, горам від тих розмовляльників справжня біда.

avatar

гори

20 лютого 2018 21:57