Іван Рибак: Депутати-мажоритарники - найефективніші і найдисциплінованіші

Іван Рибак: Депутати-мажоритарники - найефективніші і найдисциплінованіші

24.05.2018, 14:14

Про це вчора парламентар заявив в ефірі телеканалу 112 Україна. Під час розмови ведучі підняли тему невисокої явки у середу народних депутатів у залі засідань ВР.

 "Я не належу до тих депутатів, які прогулюють роботу. Хочу наголосити, що більшість присутніх парламентарів у залі були саме можоритарники. Це якраз і доводить те, що ефективний український паламент має бути обраний за мажоритарними списками, з людей прив'язаних до конкретних територій України, депутатів з високим рівнем відповідальності.

У Верховну Раду вже поданий законопроект про обрання народних депутатів за мажоритарним принципом, за відкритими списками політичних партій. Я думаю, що українське суспільство абсолютно неприйнятно ставиться до закритих партійних списків. Відкриті партійні списки вже показали свою ефективність, як і депутати, обрані за мажоритарними списками, не відірвані від громад, котрі їх обирали", - наголосив Іван Рибак.

На його думку, абсолютно недоцільними є місцеві вибори за партійними списками, де 60% людей не мають свого представника у місцевому самоврядуванні.

"Ми хочемо, щоб Чернівецька область не мала жодного депутата у Верховній Раді? Ні. Ми хочемо, щоб Закарпатська чи Волинська чи інші маленькі області не мали своїх представників у парламенті? Очевидно - ні. Це абсолютно неприпустима річ.

Зазвичай, люди в містечках і селах нікого, окрім мажоритарників, з обраних до Верховної Ради народних депутатів не бачать. Ще раз наголошую: в залі у переважній більшості були мажоритарники. А закононопроект «Про Вищий антикорупційний суд», до якого розглядалися правки - вкрай важливий", - заявив парламентар.

1


КОМЕНТАРІ (1)

"Не туди б'єш, Іване!".

avatar

В. Козьмик

25 травня 2018 10:02