Суд відсторонив голову Чернівецької облради ще на 2 місяці

Суд відсторонив голову Чернівецької облради ще на 2 місяці

01.06.2020, 20:28

Голові Чернівецької облради продовжили строк дії обов’язків до 1 серпня.

Про це повідомляє прес-служба Вищого антикорупційного суду.

Сьогодні, 1 червня, слідча суддя ВАКС продовжила строк дії обов'язків, покладених на голову Чернівецької обласної ради, до 1 серпня 2020 року включно.

 Підозрюваний зобов'язаний: прибувати за кожною вимогою до слідчого (детектива), прокурора або суду; не відлучатися із Чернівців та Чернівецької області без дозволу слідчого (детектива), прокурора або суду; повідомляти слідчого (детектива), прокурора чи суд про зміну свого місця проживання чи роботи; утримуватися від спілкування з підозрюваним та свідками; здати на зберігання до Управління державної міграційної служби у Чернівецькій області всі свої паспорти та документи для виїзду за кордон; носити електронний засіб контролю (браслет).

 Нагадаємо, голову Чернівецької обласної ради підозрюють у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 368 КК України. Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 САП пропонує суду обрати голові Чернівецької обласної ради Іванові Мунтянові запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном 60 днів з можливістю внесення застави у розмірі 15,1 млн грн.

 Також п'ятеро народних депутатів від фракції "Батьківщини" мають намір взяти на поруки Мунтяна.

Джерело:  molbuk.ua

1