Іван Мунтян зустрівся з Надзвичайним та Повноважним Послом Латвійської Республіки в Україні Юрісом Пойкансом

Іван Мунтян зустрівся з Надзвичайним та Повноважним Послом Латвійської Республіки в Україні Юрісом Пойкансом

17.04.2018, 13:34

Надзвичайний та Повноважний Посол Латвійської Республіки в Україні пан Юріс Пойканс завітав сьогодні на Буковину, аби обговорити шляхи пожвавлення співпраці з нашою областю.

- Зустрівся з Надзвичайним та Повноважним Послом Латвійської Республіки в Україні паном Юрісом Пойкансом, який завітав на Буковину, аби обговорити шляхи пожвавлення співпраці з нашою областю. Коротко розповів пану Послу про минуле та сьогодення нашого краю, його особливості, економічний потенціал та галузі, у які можна інвестувати кошти, - поділився враженнями від спілкування з поважним гсотем голова Чернівецької обласної ради Іван Мунтян. 

- Зі свого боку пан Юріс Пойканс наголосив на важливості обміну досвідом у сферах реформування системи місцевого самоврядування та інших важливих сферах. Адже зараз Україна наближається до вирішення проблемних питань, які свого часу поставали й перед Латвією. Тому латвійський досвід може допоїти нам уникнути непотрібних помилок, особливо у такий непростий час.

- Також обговорили питання про відкриття у Чернівцях Почесного консульства Латвійської Республіки, наявність якого значно пожвавила б економічну складову нашого співробітництва. Звісно, сама бюрократично-дипломатична процедура може зайняти до двох років, але домовились кожен зі свого боку зробити усе можливе для пришвидшення цієї процедури.

- Щиро подякував за незмінну підтримку Латвійської Республіки незалежності і територіальної цілісності України та позицій нашої держави на міжнародній арені. Адже хто би що не казав, а позиція країн Балтії щодо російської військової агресії на Сході України та анексії Криму є вагомим аргументом на нашу користь на всіх дипломатичних рівнях та щаблях.

- У свою чергу пан Юріс Пойканс наголосив, що нині Україна має найбільше потенційних можливостей реалізувати свій євроінтеграційний потенціал. Водночас, для цього необхідна не лише зовнішня підтримка, але й важливі внутрішні перетворення та зміни.

- Принагідно розповів пану Юрісу про амбітний міжнародний проект зі створення транспортного коридору «Балтійське море – Чорне море». Відзначив, що з румунського боку реалізацію цього проекту вже розпочато і якщо наш Уряд зможе досягнути відповідних домовленостей з іншими європейськими партнерами, наші держави отримають надзвичайно потужний імпульс для розвитку економіки, - сказав Іван Мунтян. 

1


КОМЕНТАРІ (1)

Мунтян засланий румун у владу Буковини. Продає Україну, бере гроші з румунів, а думає про Америку. УКРРОМУНОКЕНЕЦЬ такий собі.

avatar

Йон

17 квітня 2018 21:29